20 січ. 2021 17:56

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Суспільство
0

152

0

Національний природний парк «Кармелюкове Поділля» стане більшим

Національний природний парк «Кармелюкове Поділля» стане більшим

Найближчим часом Держлісагентство погодить передачу парку 14 тис. га земель


Національний природний парк «Кармелюкове Поділля» стане більшим


Уряд дозволив національному природному парку «Кармелюкове Поділля» розробити проекти землеустрою на відведення 1,8 тис. га додаткових земель у постійне користування.

Про це зазначено в повідомленні Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Національний природний парк «Кармелюкове Поділля» цінний унікальною природою Південного Поділля - віковими дубовими лісами. Території збільшать за рахунок земель лісогосподарського призначення, які були у користуванні ДП «Чечельницьке лісове господарство», які розташовані у Гайсинському районі Вінницької області.

Рішення Уряду надає змогу виконати Указ Президента про створення національного парку та передати йому землі у постійне користування. Найближчим часом Держлісагентство погодить передачу парку ще 14 тис. га земель.

Національний парк створено в 2009 році. В 2013 році на місцеві керівники лісового господарства були невдоволені, що лісгосп втратив можливість рубати ліс на території.

Нагадаємо, в грудні 2019 року Національний природний парк «Кармелюкове Поділля» отримав «Рено Дастер» для реaгувaння нa виникнення пожеж, незaконних рубок, зaбруднення територій, створення стихійних сміттєзвaлищ, брaконьєрствa тa інших порушень природоохоронного зaконодaвствa.

Довідка.

Парк знаходиться на схилах Подільської височини, в південно-східній частині Вінницької області, розташований на території Тростянецького та Чечельницького районів, на берегах річки Савранка, правій притоці Південного Бугу і є південними воротами подільського краю. Зраз площа природно-заповідного фонду Парку складає 20 203,4 га.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info