22 квіт. 2020 17:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

138

0

Навчальний рік у школах планують закінчити дистанційно

Навчальний рік у школах планують закінчити дистанційно

Навчальний рік в закладах освіти завершиться до 1 липня


Навчальний рік у школах планують закінчити дистанційно

У зв’язку із продовженням карантину в Україні, через поширення коронавірусу, навчальний рік в закладах освіти завершиться до 1 липня. А закінчення навчального процесу в школах буде відбуватися дистанційно. Педагогічна рада шкіл має вирішити, коли остаточно має завершитися навчальний процес.

Про це розповіла в.о. міністра освіти та науки України Любомира Мандзій.

«Сьогодні було прийняте рішення про продовження карантину до 11 травня. Ми маємо бути готові до завершення навчального року дистанційно. Навчальний рік у закладах освіти триватиме до 1 липня, а навчальний процес для учнів усіх класів, окрім 11-х, закінчується відповідно до прийнятої структури навчального року, яка приймається педагогічною радою школи.

За принципами академічної автономії, педагогічні ради шкіл самостійно визначають принципи освітнього процесу і завершення навчального року. Багато було запитань про те, коли учні повернуться за шкільні парти. Виходячи з того, що ми маємо зараз, ми розуміємо, що для цього повинна бути інша епідеміологічна ситуація на краще, тільки в тому випадку ми зможемо організувати освітній процес в закладах освіти», – зазначила в.о. міністра освіти та науки України Любомира Мандзій.


Вінниця.info