7 лют. 2023 10:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

318

0

Навіщо потрібен відеодомофон? Домофони та їхні можливості

Навіщо потрібен відеодомофон? Домофони та їхні можливості

Як вибрати відеодомофон


У наші дні асортимент охоронних систем просто вражає: існує безліч їх різновидів. До однієї з популярних категорій можна віднести відеодомофони. Це пристрої, призначені для дистанційного контролю доступу в приміщення, вони підходять для використання як одним, так і кількома абонентами.

Система складається з декількох модулів, серед яких зовнішня панель виклику, монітор з органами управління, електромеханічний або електромагнітний замикаючий пристрій. Крім цього, для її коректного функціонування знадобиться джерело електроживлення, комутуючий блок управління, а також кнопка виходу, що встановлюється з внутрішньої сторони вхідних дверей.

Основні функції домофона

Перш за все, цей пристрій призначений для недопущення небажаних відвідувачів всередину будівлі. У зв'язку з цим, його функціонал містить такі параметри.

1) Забезпечення безпеки. Потрапити всередину буде можливо тільки за допомогою магнітного ключа або пароля, яких немає і не може бути у сторонніх.

2) Оповіщення про прихід відвідувача за допомогою передавання повідомлень або встановлення аудіо-, відеозв'язку.

3) Контроль доступу на об'єкт або в приміщення.

4) Фіксація відеозапису того, що відбувається, та його збереження.

5) Оповіщення власника нерухомості про факт відкриття вхідних дверей за допомогою ключа або пароля.

Крім того, деякі моделі дають змогу використовувати додаткову периферію, наприклад, датчики руху, а також можуть функціонувати як один із модулів системи "розумний дім".

Відмінні характеристики домофонів

Сьогодні існує два типи цих пристроїв, тому перед покупкою варто з'ясувати, чим відеодомофон відрізняється від аудіодомофона. Для цього достатньо сказати, що аудіодомофон має мінімальний набір функцій, таких як:

приймання сигналу виклику;

забезпечення передачі аудіоінформації;

автоматичне відкривання дверей.

Відеодомофон, своєю чергою, має значно ширший функціонал, а саме:

управління через смартфон;

передача відеосигналу за допомогою вбудованої камери, що дає змогу відразу побачити відвідувача;

опціональне підключення декількох відеокамер для кращого контролю ситуації на прилеглій території;

можливість трансляції як аудіо-, так і відеосигналу на кілька мобільних пристроїв.

Звичайно ж, різні моделі домофонів мають свої технічні особливості, детальну інформацію про які нададуть співробітники нашої компанії.

Як вибрати відеодомофон

Перш за все, варто звертати увагу на продукцію відомих торгових марок у авторизованих дистриб'юторів. У цьому випадку, можна отримати надійний пристрій і гарантію виробника. Після цього основними критеріями вибору можна назвати розмір і функціональність дисплея, наявність ширококутної відеокамери, а також відеореєстратора і IPS-матриці.

Це далеко не повний перелік специфічних питань, що виникають у процесі підбору необхідного обладнання. Якщо ви не розбираєтеся в технічних нюансах і ставите питання, як і де можна встановити домофон, довіртеся професіоналам. Ми допоможемо не тільки вибрати оптимальну конфігурацію домофонної системи, а й надамо консультації з її монтажу та налаштування.