7 верес. 2021 12:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

121

0

Навіщо потрібна функція NFC і як її використовувати?

Навіщо потрібна функція NFC і як її використовувати?

NFC використовується не тільки в смартфонах для оплати — ця функція корисна і для інших завдань. Читайте докладніше про цю функцію на сайті Oplata


Навіщо потрібна функція NFC і як її використовувати?

Багато користувачів смартфонів знають, що у них є така функція, як Near Field Communication (NFC), але далеко не всі розуміють, як її застосовувати і для чого вона взагалі потрібна. Оскільки мова йде про дуже зручне рішення, давайте коротко з'ясуємо, як ним користуватися. А докладніше ви зможете почитати інформацію про цю функцію тут: oplata.com/blog/chto-takoe-nfc-i-kak-ego-ispolzovat — в блозі сайту для платежів і переказів Oplata.

Навіщо потрібна функція NFC і як її використовувати?

Що таке NFC і як це працює
Якщо дуже спрощувати технологію, то мова йде про спеціальний модуль (маленький чіп з антеною), який може передавати дані на невелику відстань іншому подібному модулю. У смартфонах це рішення використовується для того, щоб швидко проводити платежі через термінал. Якщо ви бачили в магазинах людей, які розплачуються за товари, прикладаючи до каси телефон, то вони користуються саме такою функцією.

NFC використовується не тільки в смартфонах для оплати — ця функція корисна і для інших завдань. Одна з них — ідентифікація різних користувачів в місцях, де потрібні спеціальні пропуски.

Що потрібно для налаштування оплати за допомогою NFC
Вам знадобляться:

  • Телефон з підтримкою цієї функції. Є зараз і додаткові рішення — наприклад, спеціальні наклейки з чіпами, які застосовують, якщо апарат не підтримує технологію. Хоча таких смартфонів стає все менше.
  • Додаток, який допоможе все налаштувати. Залежно від пристрою це такі програми, як Apple Pay, Samsung Pay, Android Pay. Оскільки мова йде про платіжний інструмент, завантажуйте такі програми лише в офіційних магазинах з ПО. Ні в якому разі не встановлюйте додатки сторонніх невідомих ресурсів.
  • Ваша платіжна карта, яку ви можете прив'язати до додатку, ввівши в нього всі необхідні дані для платежів.

Процес настройки NFC може мати свої особливості, які визначаються моделлю пристрою, так що простіше відразу знайти в пошуковій видачі інструкцію на конкретний смартфон, а не шукати загальну інструкцію.

Чому варто налаштувати NFC на телефоні
Це дуже зручне рішення, яке дозволяє вам взагалі не використовувати платіжну картку. Великі магазини і більшість невеликих торгових точок зараз оснащені терміналами, які відмінно працюють з описаною технологією. Оплата за допомогою смартфону проходить так само миттєво, як і при використанні платіжної картки. А якщо зробити правильні настройки і дотримуватися всіх рекомендацій, які система видає при підключенні NFC, транзакції будуть повністю безпечними.

Читайте докладніше про цю функцію на сайті Oplata — варто один раз спробувати цю можливість, і вам вже не захочеться від неї відмовлятися.