25 верес. 2020 14:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

101

0

Навіщо використовувати гумати?

Навіщо використовувати гумати?

В останні роки під час обробки польових і плодово-ягідних культур все більше і більше використовуються гумати.


Навіщо використовувати гумати?

В останні роки під час обробки польових і плодово-ягідних культур все більше і більше використовуються гумати.

Гумати - це препарати, які містять в своєму складі натрієві і калійні солі гумінових кислот (фульвокислот і гумінових кислот). Вони можуть образовиватся в грунті в результаті розкладання рослинних залишків. Гумінові кислоти відносяться до одних з найскладніших речовин на планеті. У природі вони зустрічаються в річковий і морській воді, в грунті в торфі і бурому вугіллі.

Багатокомпонентний препарат Гуміфренд в основному складається з гумінових і фульвокислот, а також комплексу корисних, які доповнюють грунтову мікробіоту і сприяють кращому засвоєнню елементів рослинами, надають фунгіцидну дію на ґрунтових патогенів. Також до складу препарат входять різні амінокислоти і мікроелементи.

При використанні препарату Гуміфренд поліпшується загальний стан рослин, зростає стійкість до фітопатогенів, заморозків, посух та інших стресових факторів, і як результат, підвищується врожайність культур.

Потрапляючи в грунт, гумінові і фульвові кислоти стимулюють активність грунтових бактерій і грибів, завдяки чому поліпшується водо - і повітропроникність, а також структура грунту.

Препарати на основі солей гумінових і фульвових кислот також мають властивість покращувати засвоєння різних форм фосфору з грунту і фосфорних добрив. А при застосуванні гуматов спільно з аміачною селітрою, ви зможете зменшити її дозу на 20-30% без втрати ефективності.

Вносити Гуміфренд можна як по вегетації в бакових сумішах з іншими хімічними або біологічними препаратами так і методом фертигації.

Краще дію гумінових речовин проявляється, коли обробка рослин починається з фази сходів, причому більшу чутливість до препарату має коренева система. Встановлено, що польові культури краще реагують на застосування гуматів в фазу сходів і в період утворення репродуктивних плодів.

При обробітку плодово-ягідних культур і наявності системи крапельного поливу Гуміфренд стане незамінним біологічним добривом. Це висококонцентроване добриво еффективно зарекомендувало себе при нормі внесення при поливі 0,8-1л/га.

Для уникнення фітотоксичної ефекта концентрація препарату Гуміфренд в робочому розчині при обробці по вегетації не повинна перевищувати 0,05-0,2%.