16 квіт. 2021 12:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

52

0

«Найкраща допомога – це навчити»: вінничанка організувала аукціон робіт діток з аутизмом

«Найкраща допомога – це навчити»: вінничанка організувала аукціон робіт діток з аутизмом

Аби підтримати юних творців, достатньо залишити під постом у коментарях ціну, яку готові ви заплатити за витвір.


 «Найкраща допомога – це навчити»: вінничанка організувала аукціон робіт діток з аутизмом

Аби допомогти здійснити мрії діток з аутизмом та умотивувати дітей до праці, вінничанка Інна Семенець організувала безкоштовний майстер-клас. Дизайнерка уже не перший рік навчає дітлахів розмальовувати тканину та виконувати різні поробки. Переконана, таким чином зможе заохотити малечу до розвитку, розповіла жінка журналістам Вінниця.info.

Інна Семенець – дизайнер. Розповідає, ідея створити серію безкоштовних майстер-класів з’явилась, коли вона із шестирічним сином робила поробки власними руками. Для молодої мами у цьому процесі головне, аби матеріали з якими працює дитина були якісні та безпечні. Проте часто такі матеріали є недешевими, відповідно дозволити собі їх можуть не всі. Тому жінка і вирішила допомогти у цьому низці населення – організувавши безкоштовні уроки із творчості.

 «Найкраща допомога – це навчити»: вінничанка організувала аукціон робіт діток з аутизмом

«Мрії є у кожного з нас, дитині треба показати можливості для їх реалізації. Тому я вирішила ділитись власними знаннями. Уміння, які людина отримує з нею залишаються. Ти можеш їх використовувати, а можеш не використовувати. Проте, якщо дитина вирішує далі продовжити розвиватись, вона може заробляти або просто дивувати рідних своїми роботами у, будь-який, спосіб», - розповідає Інна Семенець.

Участь у майстер- класі взяли 13 діток із аутизмом. Професійними фарбами учні втілювали свою фантазії на полотні, а саме футболках та масках із натуральних тканин. Після завершення майстер-класу фарби діти мали змогу залишити у себе та продовжити творити вдома.

«Кожна дитина написала лист, про що вона мріє. Прочитавши ці листи, я зрозуміла, треба дати поштовх до здійснення цих мрій. Тому ми виклали у соціальних мережах фото виробів і оголосили аукціон. Усі виручанні кошти будуть передані особисто майстрам, тієї чи іншої представленої речі», - додає дизайнерка.

 «Найкраща допомога – це навчити»: вінничанка організувала аукціон робіт діток з аутизмом - фото 2

Щоб підтримати юних творців, достатньо залишити під постом у коментарях ціну, яку готові ви заплатити за витвір.

«Метою даного заходу є навчити діток творити своїми руками, незважаючи на обставини пов’язані зі здоров’ям, та показати, що навіть у ранньому віці можна творчістю заробити перші власні кошти на свої мрії» , - розповідає Інна Семенець.

Дизайнерка наголошує - це не останній безкоштовний майстер-клас. Наступний планується проводити для 70 діток, які хворіють на цукровий діабет. Наразі, активно шукають спонсорів, які готові закупити на таку кількість дітей матеріалів.

 «Найкраща допомога – це навчити»: вінничанка організувала аукціон робіт діток з аутизмом - фото 3

До слова, в Україні офіційно зареєстровано понад 4 тисячі людей із аутизмом, але представники громадських організацій, які опікуються цією проблемою, кажуть, що насправді таких людей набагато більше. Аутизм впливає на здатність людини спілкуватися і жити в суспільстві. Розлади аутистичного спектру можуть істотно обмежити здатність людини здійснювати повсякденну діяльність і брати участь в житті суспільства. Ці розлади часто негативно впливають на освітні і соціальні досягнення людини.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото та відео Інни Семенець