30 листоп. 2021 09:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

195

0

Наймасштабніший ремонт дороги на Вінниччині: понад 24 млн грн - на відновлення вулиці у Хмільнику

Наймасштабніший ремонт дороги на Вінниччині: понад 24 млн грн - на відновлення вулиці у Хмільнику

У Хмільнику завершується капітальний ремонт вулиці Кутузова


Наймасштабніший ремонт дороги на Вінниччині: понад 24 млн грн - на відновлення вулиці у Хмільнику

У Хмільнику завершується капітальний ремонт вулиці Кутузова. Ця дорога важлива для міста, позаяк нею користуються майже 20% місцевих жителів. Із тим, як тривають ремонтні роботи і що уже зроблено, ознайомився голова обласної ради Вячеслав Соколовий під час робочої поїздки у Хмільницьку громаду.

Про це повідомляє управління у справах медіа та комунікацій Вінницької обласної ради.

Секретар Хмільницької міської ради Павло Крепкий розповідає, що з цією дорогою у місті була дуже велика проблема – тільки коштом громади відремонтувати її не могли.

- На сьогодні, дякуючи обласній раді, ми отримали співфінансування на виконання робіт по цьому об’єкту, - зазначає Павло Крепкий. – Загалом, у громадах відчуваємо велику підтримку обласної ради стосовно співфінансування об’єктів.

Вартість капітального ремонту майже двох кілометрів дороги склала 24 млн 746 тис. грн. Проєкт пройшов конкурсний відбір і отримав фінансування. Кошти з дорожнього фонду - 21 млн 34 тис. грн. Співфінансування з місцевого бюджету – 3 млн 712 тис. грн, це 15% вартості. Нині уже прокладений асфальт. Проєкт передбачає також облаштування тротуарів та освітлення.

За словами депутата обласної ради Руслана Терещука, цю дорогу довелося, фактично, будувати заново.

- Це було кричуще питання. Була маса звернень і скарг від людей. Це одна з найбільших доріг, які на балансі Хмільницької територіальної громади. І те, що сьогодні збудували нову дорогу, – дуже важливо, - каже Руслан Терещук. - До кінця року підрядники обіцяють закінчити весь об’єкт - з облаштуванням тротуарів, пішохідних зон, освітлення. Тут доволі великий шмат роботи.

Голова обласної ради Вячеслав Соколовий зазначив, що якісні дороги повинні бути в усіх громадах області, тому обласна рада цього скликання суттєво змінила підходи щодо ремонту комунальних доріг - зменшивши співфінансування з боку громад і одночасно збільшивши загальну суму коштів на ремонт.

- Це була одна з перших наших ініціатив. На 2021 рік ми втричі збільшили суму фінансування ремонту доріг, - зазначив Вячеслав Соколовий. – Громади потребують підтримки у багатьох питаннях: ремонті доріг, розвитку інфраструктури, налагодженні якісних послуг. І я акцентував на тому, що нинішня обласна рада тримає курс на підтримку громад. Ми знайшли і застосовуємо дієві механізми, які працюють на розвиток усіх населених пунктів області. Якісні дороги – це одна першочергових потреб, і голови громад про це неодноразового говорили і під час моїх робочих візитів, і на заходах Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування.

Наймасштабніший ремонт дороги на Вінниччині: понад 24 млн грн - на відновлення вулиці у Хмільнику

У Хмільнику голова обласної ради також ознайомився із системою очистки води у школах міста. Цей проєкт став переможцем конкурсу обласної ради «Комфортні громади» і отримав майже 340 тис. грн співфінансування з обласного бюджету.

- Проводиться очистка, мінералізація та іонізація води. Такі системи очистки встановлені у чотирьох школах і чотирьох дитсадках міста Хмільник. Тепер ми хочемо їх встановити в усіх населених пунктах територіальної громади. Хочемо, щоб школи і садочки були забезпечені такими установками і діти споживали якісну воду, - розповів заступник Хмільницького міського голови Андрій Сташко. - Перемога в конкурсі «Комфортні громади» дала нам змогу за рахунок співфінансування обласного і місцевого бюджетів покрити усе місто якісною водою для дітей.

Голова обласної ради Вячеслав Соколовий зазначає, що в планах на наступний рік – збільшення фінансування на підтримку та розвиток громад.

- Конкурс «Комфортні громади» вкрай важливий для громад як інструмент розвитку. Бачимо активність громад у подачі проєктів, маємо схвальні відгуки про сам конкурс. І уже очевидно, що тієї суми, яку ми закладали на 2021 рік, у 2022-му - недостатньо. Хоча сам конкурс ми відстояли, а фінансування на нього збільшили. Тому наші плани на наступний рік – це 40 млн грн на «Комфортні громади». Сподіваюсь, що депутати підтримають цю ініціативу.

Наймасштабніший ремонт дороги на Вінниччині: понад 24 млн грн - на відновлення вулиці у Хмільнику  - фото 2

Наймасштабніший ремонт дороги на Вінниччині: понад 24 млн грн - на відновлення вулиці у Хмільнику  - фото 3

Наймасштабніший ремонт дороги на Вінниччині: понад 24 млн грн - на відновлення вулиці у Хмільнику  - фото 4

Наймасштабніший ремонт дороги на Вінниччині: понад 24 млн грн - на відновлення вулиці у Хмільнику  - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Вінницької облради