22 квіт. 2021 12:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

229

0

«Найяскравіший» період: павичі з Подільського зоопарку ще місяць вражатимуть оновленими хвостами-віялами. Фото

«Найяскравіший» період: павичі з Подільського зоопарку ще місяць вражатимуть оновленими хвостами-віялами. Фото

Протягом квітня-травня ці птахи змінюють своє оперення


«Найяскравіший» період:  павичі з Подільського зоопарку ще місяць вражатимуть оновленими хвостами-віялами. Фото

Протягом квітня-травня вінничани можуть спостерігати «найяскравіший» період у житті павичів. Протягом цих місяців, інколи й навіть до середини червня, самці хизуються перед самицями своєю красою. Тим самим привертають до себе увагу. Ніби, «зваблюють» для шлюбних ігор.

У Подільському зоопарку, що по вулиці Зулінського, роздивитись різнобарв’я павичів можна одразу трьох видів цих птахів.

«У колекції нашого зоопарку є 14 особин павичів трьох видів. Ті, які темні, це індійські. Є білий звичайний і павич Арлекін. Останній, він трикольоровий — білий з вічками на довгих пір’їнах. Парування триває у квітні, травні та до середини червня. Після чого у павичів відбувається літня линька та виростає нове оперення. Починають випадати гарні велетенські пір’їни. Найдовші можуть сягати 70 см. В осінньо-зимовий час, коли птахи готуються до зими, в них підростає підшерсток. Маленьке пір’я, яке зігріває їх у зимовий час. Завдяки чому птахи можуть перебувати на свіжому повітрі постійно», - розповідають Вінниця.info у Подільському зоопарку.

«Найяскравіший» період:  павичі з Подільського зоопарку ще місяць вражатимуть оновленими хвостами-віялами. Фото

Кінець червня — липень — у павичів період розмноження.

«Тож, будемо чекати поповнення у пташиній родині. Одна самка може висиджувати до 15 яєць», - зауважують у Подільському зоопарку.

«Найяскравіший» період:  павичі з Подільського зоопарку ще місяць вражатимуть оновленими хвостами-віялами. Фото  - фото 2

Примітка: протягом всього року у раціоні павичів комбікорм і зелені салати з моркви, буряка, капусти, а влітку ще й з додаванням кабачків, кропу, петрушки. До меню павичів обов’язково додають кисломолочні продукти. М’який сир — найулюбленіший продукт для малюків павичів. Також павичі люблять клювати вапняк. Тож, у вольєрі птахів можна побачити блоки з ракушняком.

У нічний час птахи не люблять перебувати на землі. Сплять вони на спеціальних помостах або перекладині. У вольєрі павичів справжня демократія. Разом з тим, кожна пташка знає своє місце і дотримується субординації та підтримує порядок.

Нагадаємо, у Подільському зоопарку також є рідкісні білі лані та чорні лебеді. Працівники долучилися до популяції рідкісного для України виду бурих ведмедів, які дужі схожі на гризлі. Для теплолюбних тварин збудували спеціалізовані «зимові» еко-вольєри. А для полярних вовків просторий «полігон».

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото з архіву редакції.