13 берез. 2020 16:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

141

0

«Не панікувати, а бути свідомими та відповідальними»: звернення мера Вінниці до мешканців міста. Відео

«Не панікувати, а бути свідомими та відповідальними»: звернення мера Вінниці до мешканців міста. Відео

Мер Вінниці Сергій Моргунов звернувся до вінничан щодо ситуації поширення коронавірусу


«Не панікувати, а бути свідомими та відповідальними»: звернення мера Вінниці до мешканців міста. Відео

Мер Вінниці Сергій Моргунов звернувся до вінничан щодо ситуації поширення коронавірусу у світі, зокрема в Україні. Він закликав мешканців міста дотримуватися правил під час карантину, який триватиме до 3 квітня: не перебувати в місцях масового скупчення людей, зокрема дітям, дотримуватися правил гігієни та адекватно реагувати на ситуацію – не панікувати.

У разі прояву симптомів – не займатися самолікуванням, а також не їхати громадським транспортом до лікаря, а повідомити по телефону. Сергій Моргунов додав, що у Вінниці додатково закуплять спеціальне медичне обладнання, зокрема апарати штучної вентиляції легень. Також наголосив, що в під’їздах житлових багатоквартирних будинків посилять дезінфекцію.

Повне звернення Сергія Моргунова до віннича:

«Ми маємо великі виклики через оголошену пандемію нового коронавірусу. Тому ми маємо адекватно реагувати на ситуацію: не панікувати, а бути свідомими та відповідальними не лише за себе, але й за оточуючих. В Україні до кінця місяця запроваджені карантинні заходи, відповідно, у Вінниці уже припинено навчання в усіх навчальних закладах. З понеділка припиняють свою роботу всі дитячі садки. Звертаюся до батьків: ваші діти повинні бути вдома, а не в місцях масового скупчення людей. Звертаюся до роботодавців: з розумінням поставитися до працівників, у кого діти дошкільного віку, переглянути графіки роботи, по можливості надати відпустки, організувати дистанційні форми роботи. Закликаю бізнес та підприємців, щоб на період карантину призупинити роботу в усіх розважальних, спортивних, культурних закладів. Я розумію, що це важкий крок для вас, але це світовий досвід у стримуванні поширення коронавірусу.

Звертаюся до всіх вінничан, в першу чергу берегти себе та оточуючих і дослухатися до рекомендацій лікарів. А тим, хто приїхав з країн, де зафіксовано спалахи коронавірусу, при перших ознаках респіраторних захворювань – слід звернутися до свого сімейного лікаря. В разі його відсутності, зателефонувати на «103» або 15-60. В жодному випадку не їхати до лікаря громадським транспортом, щоб не наражати на небезпеку інших. Лікар приїде до вас додому. І ні в якому разі не займатися самолікуванням.

Що робимо ми, як міська влада і як ми готуємося до боротьби з коронавірусом? Ми посилили санітарну обробку та дезінфекцію громадського транспорту, Прозорих офісів та інших комунальних установ. Ми закупили для наших медиків засоби індивідуального захисту та формуємо резерв ліків, респіраторів, масок, захисних костюмів. Сьогодні я дав доручення додатково закупити спеціальне медичне обладнання, зокрема апарати штучної вентиляції легень, для створення нових місць інтенсивної терапії в інфекційному відділенні 1-ї міської лікарні. Я дав доручення департаменту житлового господарства відпрацювати з управляючими компаній та ОСББ питання посилення дезінфекції у під’їздах житлових будинків.

Ситуація в місті контрольована, але хочу наголосити, що від дій кожного з нас залежить, як ми впораємося з цим великим викликом».


Нагадаємо, з 12 березня до третього квітня у школах Вінниці призупинено навчання, з 14 березня на карантин закривають дитячі садки та інклюзивні центри.

У Вінниці 13 березня ввели додаткові обмежувальні заходи аби запобігти розповсюдженню захворювання COVID-19 – дитячі ігрові зони та тренажерні зали закриють. Розглянуть можливість дистанційного замовлення та доставки продуктів для споживачів.

Лікарні забезпечені усім необхідним, для медичного персоналу. Провели навчання та розписали алгоритм дій у разі виявлення хворих на коронавірус.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні ввели карантин.

12 березня в Україні офіційно підтверджено три випадки захворювання на COVID-19 – два в Чернівецькій області та один в Житомирській.

В поліклініці дитячої обласної змінили режим роботи, аби вберегти вінничан від коронавірусу

У Вінницькому районі двоє братів, які приїхали з Італії та Австрії на похорон мами, наробили переполоху. Одному з чоловіків навіть не вдалося потрапити на церемонію прощання, так як в нього є ознаки хвороби, його ізолювали в лікарні.

Вінниця.info

title