21 берез. 2018 15:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

81

0

Не прийняли на роботу через статус у соціальній мережі. Як сторінки вінничан впливають на їх працевлаштування

Не прийняли на роботу через статус у соціальній мережі. Як сторінки вінничан впливають на їх працевлаштування

У деяких випадках, навіть одяг може стати причиною відмови у працевлаштуванні


Все частіше роботодавці, перед тим, як затвердити кандидатуру на вакантне місце, звертають увагу на сторінки у соцмережах людей, які проходять співбесіди. Це стало нормою для всього світу. Не оминула тенденція і Вінницю. Інколи, головним критерієм може стати не резюме людини, а його соціальна активність в інтернеті, те, чим заповнює користувач свою стрічку новин, які його мислення у постах. Розглядаючи цю тематику, Вінниця.info звернулася до місцевих компаній. От що там розповіли.

«Як керівник кадрової агенції, маю розуміти, кого пропоную своєму клієнту на ту, чи іншу посаду. Тому в обов’язковому порядку спочатку переглядаю сторінки претендентів у соцмережах. Погодьтесь, якщо людина має бажання зайняти керуючу посаду, а постить лише котиків, рецепти, чи щось у цьому роді, це вже виглядає нелогічно. От до прикладу, якщо хтось пропонується, як менеджер компанії, а дозволяє собі у висловах використовувати ненормативну лексику, це може означати, що він так само може поводити себе із клієнтами. А менеджер – обличчя компанії. Це також неприпустимо. А взагалі, то підбір в ІТ сфері здійснюється виключно через соцмережі: LnD, Doy, іноді ФБ», - розповіла Вероніка Лебедєва, керівник кадрового агентства по працевлаштуванню.

 

Не прийняли на роботу через статус у соціальній мережі. Як сторінки вінничан впливають на їх працевлаштування

Вероніка Лебедєва

У деяких випадках, навіть одяг може стати причиною відмови у працевлаштуванні.

«Наша компанія займається правовим захистом тварин на міжнародному рівні. І коли почали шукати працівника на посаду психолога-кінолога, звертали увагу, чи носить претендент одяг з хутром. Якщо так, то нам така людина не підходить, адже це є пропагандою жорстокого ставлення до тварин. Це межує з нашою ідеологією», - пояснила Алеся Лисчишина.

 

Не прийняли на роботу через статус у соціальній мережі. Як сторінки вінничан впливають на їх працевлаштування - фото 2

Алеся Лисчишина

Окрім форми поведінки у соцмережах, роботодавці також звертають увагу на спільних друзів.

«Ми займаємося хостингом. Частіше всього, резюме нам надсилають поштою. Ми уяви не маємо, що за людина його відправила. Тому познайомитися візуально через соціальні мережі – справа звичайна. Крім того, у розділі «друзі» знаходимо спільних знайомих. З ними зв’язуємося і беремо рекомендації», - наголосив В’ячеслав Головенько.

 

Не прийняли на роботу через статус у соціальній мережі. Як сторінки вінничан впливають на їх працевлаштування - фото 3

В"ячеслав Головенько

За порадами роботодавців, майбутнім претендентам на отримання вакантного місця, слід звернути увагу на: фото у стилі НЮ, пости із тематикою небажання працювати, зображення із сценами насилля та сексисзму, забороненої в Україні символіки (комуністичної, фашистської).

«І обов’язково, слідкуйте за виразами. Якось, прийшла дівчина на практику.У статусі ВК стояло: "Якщо ви думаєте, що я сучка крашана, то ви помиляєтесь - я просто сучка...", - зауважила Аліса Радостєва, власниця майстерні з пошиття одягу для бальних танців.

 

Не прийняли на роботу через статус у соціальній мережі. Як сторінки вінничан впливають на їх працевлаштування - фото 4

Аліса Радостєва

Вінниця.info