30 груд. 2022 09:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

89

0

Небезпеки артеріальної гіпертензії

Небезпеки артеріальної гіпертензії

Якщо у вас часто буває погане самопочуття, то обов'язково зверніться за допомогою до лікаря та можете переглянути показання до застосування та дозування цього препарату


Небезпеки артеріальної гіпертензії

У наш час люди стали менше рухатися, багато хто не дотримується правильного харчування та їсть жирні страви. Окрім іншого, життя сповнене різними стресами та хвилюваннями. Побічним ефектом такого життєвого укладу стали проблеми з судинами і серцем, що часто зустрічаються. Вони не в змозі впоратися з вантажем, який ми щодня на них покладаємо. Якщо у вас часто буває погане самопочуття, то обов'язково зверніться за допомогою до лікаря та можете переглянути показання до застосування та дозування цього препарату darnitsa.ua, який відомий своєю позитивною дією та характеризується прийнятною вартістю.

Небезпеки, які таїть гіпертонія

При запаморочення та головного болю багато людей беруть кошти з домашньої аптечки. Вони швидко приймають таблетку і лише деякі дістають тонометр та міряють тиск. До лікаря ж йдуть одиниці. А статистика щорічної кількості геморагічних та ішемічних інсультів жахає. Дуже небезпечно і те, що 90% клінічних ознак гіпертензії протікають у прихованій формі, внаслідок чого небезпечні процеси можна банально не помітити та пропустити. Тому гіпертонія вважається «тихим убивцею».

Негативний вплив цієї недуги на організм

У суспільстві прийнято вважати, що гіпертонія – це захворювання людей старшого віку. Але ця недуга вже серйозно «помолодшала». Фахівці стверджують, що артеріальна гіпертензія у чоловіків розвивається раніше, ніж у жінок. У цьому вся не останню роль грає спадковість. Якщо мати чоловіка є гіпертоніком, підвищення артеріального тиску у хлопчика можливе ще в підлітковому періоді. Якщо це дійсно має місце, то великі шанси на те, що в дорослому віці у нього буде гіпертонія. Серед жінок розвиток такого захворювання провокують вагітність та період перед початком клімаксу.

Не всі розуміють небезпеку гіпертонії. Через неї уражаються судини мозку, нирок та серця. У курців також страждають на периферичні артерії (артерії нижніх і верхніх кінцівок). Руйнівний процес розвивається з роками, людина може про нього навіть не підозрювати.

Основні фактори, що провокують появу цієї недуги

Що спричиняє розвиток хвороби?

  1. Стреси.
  2. Гіподинамія.
  3. Зайва вага.
  4. Неправильне харчування.
  5. Безконтрольне вживання спиртних напоїв.
  6. Вживання великої кількості солі та цукру.

Враховуючи все вищесказане, важливо дотримуватись певних заходів профілактики.

Надійні ліки при артеріальній гіпертензії

Каптопрес-Дарниця – це популярний антигіпертензивний лікарський засіб, що має у своєму складі дозовану комбінацію каптоприлу та гідрохлортіазиду. Цей препарат приймається внутрішньо за годину до їди, оскільки при наявності їжі в шлунку всмоктування ліків знижується. Дозування засобу в індивідуальному порядку встановлює лікар (залежно від клінічної картини захворювання).

Пам'ятайте, що жодні ліки не є панацеєю і за наявності серйозної симптоматики слід негайно звернутися до лікаря.