28 січ. 2022 16:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

115

0

Ні рукавичок, ні дезінфекторів: у Вінниці перевірили перукарні

Ні рукавичок, ні дезінфекторів: у Вінниці перевірили перукарні

У закладах громадського харчування виявили відсутність посудомийних машин


Ні рукавичок, ні дезінфекторів: у Вінниці перевірили перукарні

Від початку цього тижня, у Вінниці провели рейдові перевірки у перукарнях, закладах торгівлі та громадського харчування. Моніторингом було охоплено 80 об’єктів.

«Серед порушень, які виявляли під час обстежень, найчастіше зафіксували невикористання засобів індивідуального захисту працівниками при обслуговуванні клієнтів. А також не проведення вимірювання температури тіла відвідувачам. Використання багаторазового посуду в закладі громадського харчування при відсутності посудомийної машини. Невикористання одноразових рукавичок працівниками перукарень, порушення правил дезінфекції та стерилізації інструментів. За виявлені порушення фахівцями було складено 19 протоколів», - рапортують фахівці Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Особливу увагу цього тижня приділили перукарням. З чотирьох перевірених, підготовлено 4 приписи щодо усунення виявлених порушень.

«Нагадуємо всім працівникам (керівникам) перукарень, що перевірка фахівцями Держпродспоживслужби здійснюється відповідно до уніфікованого акта, затвердженого наказом МОЗ України від 04.08.2020 №1788. Діяльність перукарень та салонів краси в період карантину повинна здійснюватись відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 №20 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в перукарнях та салонах краси на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби (COVID-19)», - констатують в обласному управлінні Держпродспоживслужби.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ілюстративне.