11 трав. 2018 17:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

116

0

Ніч Європи у Вінниці. Повна програма святкувань

Ніч Європи у Вінниці. Повна програма святкувань

 Розпочалася реєстрація бажаючих взяти участь в проекті «Ніч Європи»


Ніч Європи у Вінниці. Повна програма святкувань

 Під час святкування Дня Європи відбуватиметься проект «Ніч Європи у Вінниці». Вінничани зможуть подивитись цікаві виставки у таємничій нічній атмосфері стародавніх Мурів, побувати на виставі-балеті артистів з Києва «Дон Кіхот». Будуть цікавинки й для кіноманів, любителів органної музики, театральних перформансів тощо. Кількість місць на екскурсії та у нічному кінозалі обмежена, тому бажаючим потрібно зареєструватись.

Про це повідомляє прес-службa Вінницької міської рaди.

На Майдані Незалежності 19 травня  о 21:00 розпочнеться вистава-балет артистів із Києва «Дон Кіхот».  Родзинкою проекту "Ніч Європи" стане виступ київського театру реконструкції «Київська Русь» на площі Європейській. Вперше, під час нічних заходів, у костелі буде проходити вечір органної музики за участю Академічного камерного хору «Вінниця». Також на «Музейне безсоння» гостинно запрошує Краєзнавчий музей.

У таємничій нічній атмосфері стародавніх Мурів на відвідувачів чекає виставка «Поділля у мистецьких традиціях», а раритети музею – археологічне золото сарматів, скарб столового срібла, коштовні культові предмети, порцеляна презентуватимуться на  виставці «З музейної скарбниці». 

Також, в музеї буде розміщена виставка «Українська революція 1917–1921 рр. на теренах Поділля», в експозиції якої буде представлено  оригінальний стіл, що знаходився в кабінеті голови Директорії УНР С. Петлюри.

Вінницький обласний художній музей пропонує вінничанам та гостям міста поринути у світ живописного мистецтва, де вони зможуть побачити класиків європейського живопису, зокрема українського, серед яких роботи Коренєва В.Ф., Глущенка М.П., Клеменса Дж. Все дійство буде проходити у супроводі гри на саксофоні Сергія Головатюка.

Музей ім. М. Коцюбинського запропонує проект «У світлі гасових ламп» та театральний перфоманс «Тіні європейської ночі». Виставка вітражів польського митця Адама Сталони-Добжанського «Сотворення світла» буде презентована під час тематичної екскурсії «Світло темних віків» у вінницьких катакомбах. Також, для вінничан працюватиме новостворений музей моделей транспорту.

До уваги кіноманів – для участі у проекті «Ніч європейського кіно»  у кінотеатрі «Родина» потрібно попередньо зареєструватись за телефоном: 67-04-53.

Реєстрація на екскурсії за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScKu43VabdxgAkOpVxxeRvm2GgUzyu-wTDmkeUBUgbHxB5XcA/viewform

Ви можете зареєструватись на екскурсію до будь-якого музею, що вас зацікавив.

Нагадаємо, 19 травня Вінниця святкуватиме День Європи. Традиційно у центрі міста розташуються десятки цікавих локацій. Обіцяють до півсотні фотозон, «живі» скульптури і фонтани, що рухаються. На сценах виступлять зіркові гості: співачка Христина Соловій та переможці «Ліги сміху» - команди «Стоянівка» і «Загорецька Людмила Степанівна».

 

Ніч Європи у Вінниці. Повна програма святкувань

Ніч Європи у Вінниці. Повна програма святкувань - фото 2

 

Вінниця.info