24 січ. 2022 14:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

121

0

«Нічного стрілка» з вінницького ресторану взяли під варту. Двоє чоловіків отримали вогнепальні поранення в живіт

«Нічного стрілка» з вінницького ресторану взяли під варту. Двоє чоловіків отримали вогнепальні поранення в живіт

Стрілянина у ресторані в центрі Вінниці розпочалась з матюків


«Нічного стрілка» з вінницького ресторану взяли під варту. Двоє чоловіків отримали вогнепальні поранення в живіт

24 січня у Вінницькому міському суді обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб для молодого хлопця, який підозрюється у скоєнні хуліганства (ч. 4 ст. 296 КК України) у нічному ресторані.

Про це повідомляє пресслужба Вінницького міського суду.

З матеріалів клопотання обвинувачення відомо, що близько 3 години ночі підозрюваний, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, висловлюючись нецензурною лайкою, почав безпричинно ображати відвідувачів ресторану. Коли вони до нього приблизились, хлопець завдав удар ногою в ділянку живота незнайомому чоловікові, удар кулаком в обличчя і удар стільцем в ділянку тулуба іншому чоловікові.

Надалі підозрюваний повернувся до столу, де знаходилась його сумка і дістав звідти пристрій для відстрілу гумових куль та здійснив з нього декілька пострілів у напрямку групи осіб, серед яких знаходилися двоє вищевказаних чоловіків.

Також підозрюваний здійснив декілька пострілів у напрямку двох чоловіків, які підбігли до нього, намагаючись забрати зброю. Після чого, підозрюваний вибіг до туалету ресторану, де його було затримано працівниками поліції.

«Внаслідок протиправних дій, підозрюваний одному із потерпілих спричинив тілесні ушкодження у вигляді вогнепального поранення живота, а іншому потерпілому у вигляді вогнепальних поранень грудної клітки та живота», - повідомили в суді.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд повністю задовольнив клопотання сторони обвинувачення, застосувавши до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Нагадаємо, вночі 22 січня поліція затримала компанію молодиків, які у нічному ресторані в Вінниці влаштували стрілянину. Повідомлення про бійку і постріли надійшло до поліції близько 4.30 години.

Наразі тривають слідчі дії.

Важливо: Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: ч. 4 ст. 296 КК України – Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, дії якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років).⠀

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото поліції