27 лют. 2023 14:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

186

0

«Ніхто не має права відбирати дитинство в наших дітей» - Сергій Борзов

«Ніхто не має права відбирати дитинство в наших дітей» - Сергій Борзов

У Вінниці для дітей з родин ВПО провели соціально-благодійні заходи


«Ніхто не має права відбирати дитинство в наших дітей» - Сергій Борзов

У рамках соціально-благодійного проєкту «Дитинство без війни» 26 лютого начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов разом із народним депутатом Іриною Борзовою зустрілися з родинами вимушених переселенців з Харківщини, Донеччини, Луганщини, Херсонщини, Запоріжжя.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності Вінницької ОВА.

«Діти - це головне у житті кожного. Заради них воюють наші бійці на сході. Саме за їхнє майбутнє. Для того, щоб вони жили в незалежній, успішній Україні. Ніхто не має права відбирати дитинство в наших дітей. Головна мета нашого заходу - позитивні емоції для сімей, які знайшли прихисток на Вінниччині. Дякую всім, хто долучився до організації заходів», - зазначив Сергій Борзов.

«Ніхто не має права відбирати дитинство в наших дітей» - Сергій Борзов

У Вінницькій області майже 173 тисячі внутрішньо переміщених осіб, близько 50 тисяч з них - діти.

Соціально-благодійні заходи для родин вимушених переселенців в рамках проєкту «Дитинство без війни» тривали два дні поспіль.

Для малечі підготували гарну патріотичну програму та подарунки.

«Важливо, що під час таких заходів я можу особисто поспілкуватися з родинами, які переїхали на Вінниччину, рятуючи своїх дітей від обстрілів. Ми продовжуємо працювати для того, щоб допомогти родинам, які постраждали внаслідок війни. Нашим дітям потрібен мир, нам потрібна перемога. Дякуємо ЗСУ», - прокоментувала Ірина Борзова.

«Ніхто не має права відбирати дитинство в наших дітей» - Сергій Борзов - фото 2

Росія забирає в українських дітей право на дитинство, на освіту розвиток, заняття спортом. За словами народного депутата, 70% ВПО – це жінки з дітьми.

Під час заходів діти різного віку із задоволенням брали участь в інтерактиві - показали, що знають державну символіку, знають нашу культуру, літературу і географію України. Разом з Сергієм Борзовим діти на мапі України прикрасили квіткою кожну область і український Крим.

«Ніхто не має права відбирати дитинство в наших дітей» - Сергій Борзов - фото 3

«Діти повинні мати дитинство. На жаль, війна безжально відібрала у наших дітей радість повноцінного дитинства. Завдячуючи проєкту «Дитинство без війни», ми хотіли повернути малечі щасливі емоції, розважити та змусити їх забути про війну. Дякую Ірині Борзовій за запрошення долучитися до такого проєкту. Коли бачу щирі посмішки дітвори, як вони танцювали, гралися, співали «Червону калину» та «Батько наш Бандера», розумію, що ми вірно зробили, організовуючи подібні проєкти. А ще те, що Україна обов’язково має перемогти. Заради наших дітей», - зазначив народний депутат України Геннадій Вацак.

Співзасновник БФ «Енергія Відродження» Андрій Поліщук додав: «Подібні заходи просто необхідні. Переконаний, що ми маємо сприяти тому, щоб наші діти мали віру в світле майбутнє».

«Ніхто не має права відбирати дитинство в наших дітей» - Сергій Борзов - фото 4

«Ніхто не має права відбирати дитинство в наших дітей» - Сергій Борзов - фото 5

«Ніхто не має права відбирати дитинство в наших дітей» - Сергій Борзов - фото 6

«Ніхто не має права відбирати дитинство в наших дітей» - Сергій Борзов - фото 7

«Ніхто не має права відбирати дитинство в наших дітей» - Сергій Борзов - фото 8

«Ніхто не має права відбирати дитинство в наших дітей» - Сергій Борзов - фото 9

«Ніхто не має права відбирати дитинство в наших дітей» - Сергій Борзов - фото 10

«Ніхто не має права відбирати дитинство в наших дітей» - Сергій Борзов - фото 11

Благодійні заходи організували за ініціативи Ірини Борзової, за підтримки обласної військової адміністрації, у співпраці з ГО «Шотландія-Україна», Кондитерський Дім «Вацак», БФ «Енергія Відродження», Вінницький обласний молодіжний центр «Квадрат» та ВОЦК Щедрик.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото – з сайту Вінницької ОВА