1 жовт. 2019 17:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

122

0

Німецький письменник нагородить вінницьких казкарів та проведе майстерклас для акторів

Німецький письменник нагородить вінницьких казкарів та проведе майстерклас для акторів

Письменник мріє започаткувати у Вінниці книжковий фестиваль дитячої книги.


Німецький письменник нагородить вінницьких казкарів та проведе майстерклас для акторів

1 жовтня відбулося урочисте відкриття XI Міжнародного фестивалю театру ляльок «Подільська лялька – 2019». Один із членів журі фестивалю – німецький письменник Генріх Дік, повідомив, що для вінницьких акторів він проведе майстерклас, а також вручить 6 нагород вінничанам, які пишуть казки.

Про це йдеться на сайті Вінницької облради.

Це перший візит німецького письменника на Вінниччину. У розмові він зізнався, що йому дуже сподобалась Вінниця, але люди сподобались найбільше. Генріх Дік є засновником міжнародного об’єднання «Казка сьогодні». Три його книги були перекладені вінницьким поетом-публіцистом Михайлом Каменюком. Одну із казок Генріха Діка поставлено Вінницьким обласним академічним театром ляльок, а 2019 року за кошти обласного бюджету видано збірку «Казки для дітей». Генхріх Дік буде членом журі протягом XI Міжнародного фестивалю театру ляльок «Подільська лялька – 2019», який проходитиме з 1 до 5 жовтня у театрі (приміщення «Книжки»).

Німецький письменник нагородить вінницьких казкарів та проведе майстерклас для акторів

Генріх Дік повідомив, що для вінницьких акторів він проведе майстерклас, а також вручить 6 нагород вінничанам, які пишуть казки. Він додав – мріє започаткувати у Вінниці книжковий фестиваль дитячої книги.

«Цей рік для театру – історичний, – сказав Анатолій Дмитрович. – Надалі перебувати у старому приміщенні, при відсутності будь-яких умов – було небезпечно і некомфортно. Та навіть у таких умовах ці творчі люди продовжували створювати казку для дітей. Ми шукали вихід і наше управління спільної комунальної власності обласної Ради, вивчивши можливості, запропонували варіант переїзду до адміністративного приміщення «Книжки». Було вкладено у реконструкцію приміщення два мільйони гривень і тепер Вінниччина має сучасний театр ляльок. Є бажання створити поряд інфраструктуру: дитячі майданчики, дитяче кафе. Але під цю реалізацію ми будемо писати міжнародні проекти», – каже голова облради Анатолій Олійник.

Німецький письменник нагородить вінницьких казкарів та проведе майстерклас для акторів  - фото 2

Також Анатолій Олійник презентував гостям єдиний в Україні проект «Моя Вінниччина», завдяки якому коштами обласного бюджету вже впродовж трьох років видано 45 книг про історію сіл та селищ Вінниччини, на черзі є 28 готових книг, які надрукуються наступного року.

Німецький письменник нагородить вінницьких казкарів та проведе майстерклас для акторів  - фото 3

Німецький письменник нагородить вінницьких казкарів та проведе майстерклас для акторів  - фото 4

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької облради