11 листоп. 2010 18:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

39

0

Норму річного обороту "спрощенців" збільшать удвічі

Норму річного обороту "спрощенців" збільшать удвічі

Пропоновані до другого читання проекту Податкового кодексу зміни передбачають збільшення річного обороту підприємців на спрощеній системі оподаткування з 300 тис. гривень до 600 тис. гривень


Норму річного обороту "спрощенців" збільшать удвічі

Пропоновані до другого читання проекту Податкового кодексу зміни передбачають збільшення річного обороту підприємців на спрощеній системі оподаткування з 300 тис. гривень до 600 тис. гривень, а також переведення страхових компаній на загальну систему оподаткування з 2012 року.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутинник на засіданні комітету, присвяченому обговоренню підготовки проекту Податкового кодексу до другого читання.

"Щодо обороту (річному "спрощенців") ми домовилися збільшити удвічі, тобто з 300 тис. гривень підняти до 600 тис. гривень із урахуванням касового апарату, який обов'язково купується за рахунок держави", - сказав він.

"Це обов'язкова умова, що держава купує касовий апарат", - підкреслив Хомутинник.

Також голова комітету зазначив, що переведення страховиків на загальну систему оподаткування планується з 2012 року.

"Наступний рік вони залишаються на тому ж 3% податку, а через рік, тобто з 2012 року - переходять на загальну систему оподаткування", - зазначив Хомутинник.

За його словами, 2011 рік буде перехідним для страховиків.

"Вони повинні змінити своє програмне забезпечення з ведення бухгалтерського обліку", - сказав він.

 

"Інтерфакс-Україна"


0
0