30 черв. 2016 13:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

58

0

Нова Конституція не повинна бути лише декларацією!

Нова Конституція не повинна бути лише декларацією!

 Нова Конституція не повинна бути лише декларацією!


Нова Конституція не повинна бути лише декларацією!

 В Україні 28 червня відзначали День Конституції.

До 1995 року Україна залишилася єдиною пострадянською державою, що не прийняла Конституцію з часів незалежності.8 червня 1995 року Президент України Леонід Кучма і голова Верховної Ради Олександр Мороз підписали Конституційний договір, який діяв до моменту прийняття нової Конституції, яку прийняли 28 червня 1996 року.

8 грудня 2004 року була проведена конституційна реформа, в результаті якої Україна перетворилася з президентсько-парламентської на парламентсько-президентську республіку.

30 вересня 2010 року Конституційний суд скасував політреформу 2004 року, повернувши в дію текст Конституції 1996 року.21 лютого 2014 року Верховна Рада відновила положення політреформи 2004 року, і Україна знову стала парламентсько-президентською республікою. Одночасно була створена Конституційна комісія, якій було поставлено завдання розробити проект Конституції з урахуванням децентралізації влади. Нажаль, реформа досі не відбулася.

 «Нашій державі необхідно прийняти нову Конституцію, але вона не повинна бути лише декларацією, це має бути головний документ, який виконуватимуть всі і за невиконання якого настає сувора відповідальність», - висловив думку депутат Вінницької обласної ради, керівник фракції  «Опозиційний блок» Сергій Чорноокий.

На думку депутата Конституція повинна гарантувати кожному громадянинові право на гідне життя, і ця стаття повинна виконуватися.

«У нас молода країна, лише 25 річчя Незалежності нашої держави ми будемо святкувати у серпні цього року. Життя в країні, як і сама країна стрімко змінюється, тому і Основний Закон повинен бути оновлений. Люди мають почувати себе захищеними, почувати себе комфортно, тому вкрай важливо, щоб Конституція відповідала на всі  запити суспільства», - підкреслив депутат.

Нагадаємо, що власний проект Конституції, розроблений представниками Опозиційного уряду був презентований громадськості у лютому 2016 року http://opposition.org.ua/uk/osnovi-konstituci-ukrani.html/

Прес-служба «Опозиційного блоку»