6 квіт. 2018 14:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Влада
0

134

0

Нові машини, квартири і землі. Які статки задекларували члени «Антикорупційного руху» у Вінницькій облраді

Нові машини, квартири і землі. Які статки задекларували члени «Антикорупційного руху» у Вінницькій облраді

 Нові машини, квартири і земля. Які статки задекларували члени «Антикорупційного руху» у Вінницькій облраді


Нові машини, квартири і землі. Які статки задекларували члени «Антикорупційного руху» у Вінницькій облраді

 В 2016 році у Вінницькій облраді створили міжфракційне об’єднання «Антикорупційний рух». До нього увійшли представники партій «УКРОП», «Батьківщина» та БПП «Солідарність». Вінниця.info подивилася, які статки задекларували депутати

Голова об’єднання Олександр Васильчук (УКРОП) придбав у минулому році квартиру у Вінниці за 463 тисячі гривень. Депутат власник ТОВ «ПАРТНЕР ВН». На посаді в СФГ «Рубін» заробив 44 тисячі гривень, підприємницька діяльність принесла йому 575 тисяч гривень.

Васильчук взяв 300 тисяч кредиту в Обласному фонді сприяння інвестиціям та будівництву. Депутат має 19,5 тисяч доларів готівкою. Згідно декларації, їздить на «ВАЗ» 2008 року випуску. З нерухомості – дві квартири у Вінниці та 4 сотки землі на Вінницьких хуторах.

Віталій Август (БПП) декларує власний будинок (48,5 кв.м) і землю (2,7 га) у Томашпільському районі. Сім’я депутата також користується будинком та землею батька дружини.

Вкінці 2016-го він став власником трьох автомобілів: «TOYOTA COROLA», «ВАЗ 21099» та «ВАЗ 1989».

Депутат керує фермерським господарством «Август В.А.». Саме там він заробив 73,4 тисячі гривень. Офіційно, підприємницька діяльність принесла 130 тисяч гривень. За рік дружина Вікторія отримала 10 тисяч матеріальної допомоги на дитину.

Віталій Август задекларував 900 тисяч гривень готівки.

Володимир Барцьось (поза партійний) задекларував 40 тисяч гривень доходу від підприємницької діяльності. Його дружина – квартиру у Вінниці, в якій мешкає сім’я. А також зарплатню, отриману у Вінницькому районному центрі ПМСД. Депутат входить до обласної Національної спілки журналістів України.

Олексій Бородій (УКРОП) має вантажівку Volkswagen 1997 року випуску. На посад в департаменті фінансів Вінницької ОДА заробив 49 тисяч гривень, проте має 150 тисяч доларів готівки. Його дружина отримала 11 тисяч гривень доходу з підприємницької діяльності. Вона і є власницею квартири у Жмеринці.

Григорій Зозуля (УКРОП) проживає у маминому будинку в Стрижавці (97 кв.м). Має дорогу колекцію ножів, 368 штук. Та новенький автомобіль Lexus LX 470, який купив минулого року за 539 тисяч гривень.

На посаді в КП «Автобаза обласної ради» заробив майже 101 тисячі гривень. Депутат задекларував готівку: 246 тисяч доларів, 122 тисячі євро та 4 мільйони гривень.

Олександр Крижанівський  (БПП) є власником ТОВ «Авто-Спарта» у Піщанському районі, його дружина – фермерського господарства «Авто-Люкс».

Депутат задекларував таку нерухомість: 675 кв.м землі, будинок площею 148 квадратів, гараж, погріб та сарай у Рудниці. В минулому році він став власником 2 квадратних метрів землі у селі Яворівка. Натомість дружина Марина має: 3,3 га в Чечельницькому районі. Вона орендує 22 га, 9 га, 10 га, 0,8 га і 5,6 га у Піщанському районі. Також в її власності три складських приміщення.

Олександр Крижанівський купив у 2017-му році вантажівку DAF і причіп. Також на нього зареєстровані: легковики «Renault», «Mitsubishi», два «Mercedes-Bens», «Mitsubishi Padjero», два «Fiat Ducato»; чотири вантажівки «Камаз», «ЗІЛ», кілька причепів, два трактори, комбайн та екскаватор.

Крижанівський має акції в ПАТ «ПлазмаТек».

У банку депутат зберігає 297 тисяч гривень. Готівкою має 30 тисяч доларів та 903 тисячі гривень. Дружина Марина декларує 25 тисяч доларів готівкою і 980 тисяч гривень.

Олександр Крученюк (БПП) минулого року купив 6 земельних ділянок по 2 тисячі квадратних метрів кожна на території Великого Митника Хмільницького району. У його власності 909 квадратних метрів землі, житловий будинок та нежитлове приміщення в Хмільнику. Він також орендує землю в селі Маркуші – 39,5 га, 11,5 г. В Юрівці Козятинського району – ще 3,2 га.

Заступник голови Вінницької ОДА їздить на «TOYOTA LAND CRUISER» 2014 року.

Дружина Світлана власниця ТОВ «Добробут Агро», ТОВ «Максагро», ПП «Агролад-П». Вона має 1200 квадратних метрів землі у Великому Митнику, квартиру в Києво-Святошинському районі.

У Вінницькій ОДА Крученюк заробив 102 тисячі гривень, на посаді в ПП «Агролад-П» - 148 тисяч гривень.

Приватному підприємству дружини ПП «Агролад-П» депутат позичив 755 тисяч гривень. У свою чергу Світлана Миколаївна – 243 тисячі гривень товариству «Максагро».

Олександр Васильович задекларував готівку: 365 тисяч гривень, 20 тисяч доларів і 4,8 тисяч євро. В «Ощадбанку» - 29 тисяч гривень. Дружина має 201,5 тисячу гривень готівки.

Геннадій Мазур (Батьківщина) заробив на посаді голови бюджетної комісії Вінницької облради 245 тисяч гривень та отримав 187 тисяч процентів від вкладень в «Ощадбанку». На банківському рахунку має трохи більше одного мільйона гривень, готівкою – 44 тисячі доларів. Його син, який працює в патрульній поліції, задекларував також один мільйон гривень.

Дружина – власниця 200 тисяч доларів готівкою. 146 тисяч доларів сім’я позичила третім особам.

У 2017-му Таїсія Мазур сплатила 369 тисяч гривень кредиту «Приватбанку», натомість взяла 620 тисяч гривень позики у «Кредобанку». Її чоловік також повернув банку понад 320 тисяч гривень.

Таїсія Іванівна задекларувала подарунок у вигляді 600 тисяч гривень.

У минулому році дружина Мазура купила новенький «BMW X4» за 1,3 мільйони гривень. Крім цього вона ще має «Mercedes-Benz», а Геннадій Федорович – «Audi A6».

Син, Владислав Мазур, є власником будинку у Тростянці. Дружина – двох земельних ділянок і нежитлового приміщення.

Ігор Лещенко (БПП) працює директором у п’яти підприємствах: ТОВ «Вінницька птахофабрика» Філія «Комунальний комплекс», ПАТ «Зернопродукт МХП», ВП «Промислово-виробничий комплекс» ПАТ «МХП», ТОВ «Бізнес квартал», ТОВ «Вінницька птахофабрика». Лише на посаді у «Вінницький бройлер» ПАТ «МХП» заробив понад 6 мільйонів гривень.

Депутат задекларував готівку: 80 тисяч доларів, 350 тисяч гривень. Його дружина – 20 тисяч доларів.

У 2017 році продав квартиру, але взамін сім’я купила чотири нових у Черкаській області та офісне приміщення. Окрім цього Лещенки мають 8 офісний приміщень в Києві, одну квартиру в столиці та ще одні на Черкащині.

Транспортні засоби задекларувала тільки дружина – автомобіль TOYOTA RAV4 2012 року.

Декларації Леоніда Повха (БПП) за 2017 рік на сайті НАЗ немає. У 2016 році від був керівником фермерського господарства «Україна» і ТОВ «Липовецьке». Заробив майже 104 тисячі гривень від підприємницької діяльності. Проте готівкою мав: 9,5 мільйонів гривень; його дружина – 8,5 мільйонів гривень; син – 4 мільйони гривень дочка – 5 мільйонів гривень.

У власності сім’ї перебували 2 легковика, 2 мікроавтобуси та комбайн.

Син Юрій будував будинок у Новій Прилуці Липовецького району.

Леонід Повх декларував 4 квартири. А також кілька земельних ділянок – одна частина їх у власності, другі – орендують.

Михайло Повшедний (Батьківщина) у минулому році отримав трохи більше 41 тисячі гривень пенсії, також45 тисяч гривень допомоги по безробіттю. Разом з тим на банківських рахунках має 252,5 та 511 тисяч гривень.

Депутат їздить на «Volkswagen Cross Polo 1.4» 2018 року випуску. З незавершеного будівництва – будинок у Зарванцях. Сім’я має квартиру у Вінниці та три земельних ділянки в Зарванцях.

Тетяна Редько (Батьківщина) працює заступником директора ТОВ «Регіна ЛТД» та першим заступником головного редактора газети «33 канал». У 2017 році вона заробила 137 тисяч гривень, отримала 950 тисяч дивідендів та 530 тисяч гривень від здачі майна в оренду.

На банківський рахунках депутатка має 190 і 139 тисяч гривень. Готівкою – 29 тисяч євро, 89 тисяч доларів та 180 тисяч гривень. Чоловік задекларував готівкою 18 тисяч євро, 29 тисяч доларів, 250 тисяч гривень.

Редько має дві квартири у Вінниці (70,5 кв.м, 62 кв.м) та Києві (109 кв.м). Разом з чоловіком є власниками будинку у Вінниці та апартаментів у Болгарії. Депутатка задекларувала кілька земельних ділянок та офісних приміщень.

З транспортних засобів – легковий автомобіль «БМВ Х-5» 2012 року випуску, який зареєстрований на чоловіка.

Тетяна Василівна – член ГО «Антикорупційна спілка Вінниччини» та Національної спілки журналістів України.

Вiнниця.info