15 січ. 2019 14:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Новини компаній
0

46

0

Нові підході у створенні продуктів харчування

Нові підході у створенні продуктів харчування

 Нові підході у створенні продуктів харчування


 Ринок продуктів харчування насичений різноманітними товарами на будь-який смак. Конкуренція в цьому сегменті дуже висока, і тільки наростає. Утриматися на ринку, завоювати нового споживача - завдання дуже непросте. Але вихід є - це перш за все враховувати смак і запити клієнтів і одночасно пропонувати новий асортимент товарів. Для розробки і впровадження нових зразків продукції можна звернутися в цю компанію https://ttr.in.ua/, де все це поставлено на наукову основу і промислові масштаби.

Нові підході у створенні продуктів харчування

Традиційні продукти в новому приготуванні

 Нові види продукції розробляються для наступних груп товарів:

  • варених ковбас;

  • варено-копчених ковбас;

  • сиро-копчених і сиров'ялених ковбас;

  • м'ясні делікатеси (карбонад, шийка і ін.);

  • кулінарних напівфабрикатів охолоджених і заморожених;

  • продукції для власних виробництв супермаркетів;

  • рибної продукції;

  • снекової або закусочних виробів.

Для всіх цих груп продуктів виробляються нові способи приготування, формуються відтінки і нюанси смаку, які дають інше уявлення про їжу і здатні залучити споживачів.

Органолептичні властивості завжди на висоті, продукт зберігає свою природну структуру, для маринадів і соусів використовуються тільки натуральні продукти. При відпрацюванні механізмів і етапів приготування, на це звертається першочергова увага. Технологія спрямована не на зміну властивостей продуктів харчування, але на виявлення всіх смакових переваг.

Методика розробки технологічного процесу

Все починається з визначення завдання: яким хоче бачити продукт виробник, якщо він хоче зацікавити споживача. Щоб розуміти це, потрібно бути в курсі новітніх тенденцій в області виробництва продуктів харчування, знати тонкощі технологій і вміти заглянути в майбутнє. Все це можливо при наявності бази знань помноженої на професіоналізм розробників.

Нові підході у створенні продуктів харчування - фото 2

Визначившись з вимогами клієнтів, компанія може почати експерименти в області розробки нових продуктів і нових смаків. І тут важлива матеріальна база. Наявність техніки і власних досвідчених кадрів дозволять зменшити час на доведення продукції до можливості серійного випуску, знизить витрати на дослідне виробництво, і дозволить випередити конкурентів при виведенні товару на ринок.

Можна сформулювати основні вимоги до продукту, а інше віддати на відкуп професіоналам, а можна випробувати власну оригінальну рецептуру. В даному випадку є можливість порівняння варіантів, виявлення кращого товару і вироблення найбільш оптимального рішення, з огляду на інгредієнти, види сировини, з якого готується продукт, собівартість виробництва і смаки споживачів.

В даному випадку досвід компанії допоможе уникнути непотрібних витрат по рецептурі та технології виготовлення, а також за часом випуску продукції на ринок. Вийшовши вчасно зі своїм товаром, можна завоювати серця покупців і зайняти нішу своїх конкурентів.

Не потрібно забувати ще один важливий факт: споживачі різних країн звикли до певних смакових властивостей товарів, і смаки покупців можуть сильно відрізнятися від країни до країни. Наприклад, салямі і сервелат в Україні та Італії можуть бути різними і те, що добре італійцю, не обов'язково припаде до смаку українцю. До того ж м'ясо з якого робиться продукція теж може бути різним. В Україні худоба півроку в хліві, тоді як в Іспанії або Італії вона цілий рік може пастися на лугах. В результаті італійські та іспанські технології приготування ковбас, і делікатесного м'яса можуть відрізнятися від українських в силу різних умов утримання і вирощування худоби.

Вибираючи досвідчених українських виробників, можна бути впевненим в якості і надійності   харчової продукції.