4 лип. 2019 09:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Спорт
0

92

0

Новий рекорд: у Вінниці проходить наймасовіше змагання країни з шахів

Новий рекорд: у Вінниці проходить наймасовіше змагання країни з шахів

Як і прогнозувалося, Вінниця встановила рекорд країни – 648 учасників, серед них – 250 вінничан


Новий рекорд: у Вінниці проходить наймасовіше змагання країни з шахів

3липня у Вінниці, в ТРЦ «Мегамолл» відкрили перший міжнародний дитячий шаховий фестиваль «Золота молодь». Вінниця встановила рекорд країни – 648 учасників, серед них – 250 вінничан.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної федерації шахів.

Всіх учасників пригостили ласощами, провели для них концерт та лотерею з призами. Умови проведення турніру виявилися цілком європейськими. Приміром, перед кожним туром гравці отримують пляшечки із питною водою, а їхні батьки зручно розташовуються на трибунах.

Але головою родзинкою першого дня ігор стала присутність експерта Національного реєстру рекордів України Павла Горішевського. Коли діти сіли за шахівниці, він почав ходити по рядах і методично перераховувати гравців. Як і прогнозувалося, Вінниця встановила рекорд країни – 648 учасників. Серед них близько 250 спортсменів – вінничани, переважно вихованці місцевої МДЮСШ № 6. Близько 70 шахістів – з інших країн.

Новий рекорд: у Вінниці проходить наймасовіше змагання країни з шахів

«Сьогодні встановлено рекорд України в номінації «Наймасовіший міжнародний дитячий турнір з шахів». Ми зафіксували 648 учасників, дітей від 6 до 14 років. Раніше був встановлений рекорд у Харкові – 556 учасників. Це була одночасна масова гра в шахи. У Вінниці ми бачимо інше. На цей турнір зібралися юні професіонали, серед яких є кандидати у майстри і майстри спорту, що мають значні досягнення», – розповів Павло Горішевський.

На змагання приїхали спортсмени з Ізраїлю, Білорусі, Молдови, Шотландії, Угорщини, Чехії, Швеції.

Новий рекорд: у Вінниці проходить наймасовіше змагання країни з шахів  - фото 2

«Шахи – це елітний вид спорту, який є дуже популярним в багатьох європейських країнах. Їх включають до шкільної програми тощо. Взагалі шахи – одна з найбільш популярних настільних ігор. В Україні шахи завжди перебували на високому рівні, недарма збірна цієї країни здобувала медалі на Олімпіадах, а в індивідуальному заліку українці були чемпіонами світу», – зазначив один із учасників Аркадій Найдіч.

За підсумками турніру, буде вручено 210 призів – це не лише Кубки і грамоти, а й грошові суми та шахова продукція. Змагання триватимуть до 7 липня.

Новий рекорд: у Вінниці проходить наймасовіше змагання країни з шахів  - фото 3

Вінниця.info, фото Вінницької обласної федерації шахів