26 верес. 2019 17:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

149

0

Новий рік святкують лише чоловіки: до Вінниці прибули перші паломники-хасиди. Відео

Новий рік святкують лише чоловіки: до Вінниці прибули перші паломники-хасиди. Відео

25 вересня до аеропорту «Вінниця» прибув перший чартерний рейс із Тель-Авіву


Новий рік святкують лише чоловіки: до Вінниці прибули перші паломники-хасиди. Відео

25 вересня до аеропорту «Вінниця» прибув перший чартерний рейс із Тель-Авіву. На борту було 186 паломників-хасидів. Загалом протягом доби до вінницького аеропорту прибуло 6 рейсів. Усі хасиди попрямували до Умані на святкування юдейського Нового року – Рош Гашана.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу UA: Вінниця.

«Ми вжили досить потужних заходів безпеки для забезпечення спокою і туристів, і наших пасажирів. Запросили до співпраці Нацполіцію, працює СБУ, підрозділи ДСНС та медицина катастроф. Тобто всіх, хто мають забезпечувати такі заходи. Вони працюють в штатному режимі», – зазначив директор аеропорту «Вінниця» Ярослав Мазурець.

Новий рік святкують лише чоловіки: до Вінниці прибули перші паломники-хасиди. Відео

Всю територію летовища перекрили для приватного транспорту та маршрутних таксі. Пропускали лише рейсові автобуси, які повезуть хасидів до Умані.

«На охорону публічного правопорядку задіяно близько 20-ти працівників поліції. Із них – 10 працівників територіального підрозділу поліції, 6 спецпризначинців і 4 – вибухотехнічна група і кінологічна служба. Вибухонехнічна група повністю обстежили приміщення та територію аеропорту на предмет виявлення вибухотехнічних предметів. Ніяких підозрілих предметів не знайшлося», – каже Василь Стаховський, начальник відділу охорони публічного порядку Нацполіції.

Літак прибув із 20-хвилинним запізненням. Паломники-хасиди одразу попрямували на митний та паспортний контроль. До зали заходили із усмішками, віталися та співали.

Новий рік святкують лише чоловіки: до Вінниці прибули перші паломники-хасиди. Відео  - фото 2

Ісаель Акубов каже, що приїздить до України на юдейський Новий рік щороку. Дружину із собою не бере, бо це свято святкують лише чоловіки та діти, бо тільки вони можуть просити здоров’я на могилі цадика Нахмана.

13 рейсових автобусів із паломниками до Умані супроводжували верховний рабин міста Вінниці Шауль Горовіц.

Другий чартер до Вінниці прибув в ніч з 25 на 26 вересня, останній – сьогодні о 16:00 годині. Всього було 6 бортів із Тель-Авіва. Святкування юдейського Нового року Рош Гашана триватиме з 29 вересня по 1 жовтня.


Вінниця.info