9 лют. 2017 11:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

63

0

Обласна рада підтримала звернення фракції «Об’єднання «Самопоміч» по Донбасу

Обласна рада підтримала звернення фракції «Об’єднання «Самопоміч» по Донбасу

 Обласна рада підтримала звернення фракції «Об’єднання «Самопоміч» по Донбасу


Обласна рада підтримала звернення фракції «Об’єднання «Самопоміч» по Донбасу

 Три роки Україна живе у стані неоголошеної війни, яка танком проїхалася по українським сім’ям, вбила і скалічила українських захисників, громадян перетворила на біженців. Коли настане мир – невідомо. Економічний збиток Донбасу – це фактично розорення економіки регіону. З кожним днем цей збиток зростає. І вина за розв’язану війну, на думку більшості українців, лежить саме на путінському режимі.

Справджується найгірший варіант, який прогнозувався ще в 2014 році. Нагадаємо, тоді йшлося про три сценарії розвитку конфлікту. По-перше, операція «возз’єднання Донбасу з Росією, яка озвучувалася сепаратистськими ватажками. Зараз вже ніхто не згадує проект «Новороссия»? А шкода.

Другий можливий сценарій передбачав перетворення так званих ЛНР і ДНР у «сірі зони» за прикладом невизнаних Придністров’я, Абхазії з подальшою міжнародною ізоляцією. І третій варіант тоді визначався для України як найгірший, але найкращий для Путіна, за яким «ДНР»-«ЛНР» залишаться в складі України. Він передбачав, що наша країна повинна відбудувати зруйновану росіянами й сепаратистами промислову інфраструктуру, житлові будинки, надати преференції в отриманні освіти, лікуванні, соціальному захисті людей, які проживають на непідконтрольній території.

Фактично, український уряд згодився на третій, найгірший варіант, про що свідчить План заходів, спрямований на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької і Луганської областей (далі – План заходів), що був затверджений урядовою постановою 11 січня 2017 року.

Саме тому народні депутати фракції «Об’єднання «Самопоміч» висловили свою позицію щодо цього Плану заходів та Концепції державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України. Зокрема, у зверненні до Прем’єр-Міністра України, Кабінету Міністрів України, Служби безпеки України, Верховної Ради України йдеться про те, що «у цій Концепції агресія Російської Федерації, яка спричинила гуманітарну катастрофу, сором’язливо названа вже навіть не АТО, а «збройним конфліктом», який виник в Україні з незрозумілих причин.

Потім Уряд затвердив План заходів, спрямованих на реалізацію державної політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей. Цей план передбачає, зокрема, утримання підприємств, що знаходяться на окупованій території; заохочення використання російської мови, загравання з якою, між іншим, стало приводом для початку збройної агресії РФ; налагодження діалогу з сепаратистами та окупантами і примирення з ними, замість розслідування їхніх злочинів та притягнення їх до відповідальності».

Депутати Вінницької обласної Ради, які зібралися на 14-ту позачергову сесію, серед майже тридцяти питань порядку денного заслухали і це звернення. З трибуни сесійної зали його зачитав член фракції «Об’єднання «Самопоміч» Сергій Стаднік.

50 голосів депутатського корпусу вистачило, щоб Вінницька обласна рада схвалила звернення до Прем’єр-Міністра та Уряду для перегляду зазначеної Концепції і прийнятого Плану дій, а також до СБУ відкрити кримінальне провадження проти тих, хто причетний до прийняття цих рішень. Ще в минулому році повне відновлення інфраструктури Донбасу оцінили в $20 млрд. Але ескалація конфлікту продовжується, тому ця сума виросте в рази. І за тим Планом заходів, який пропонує уряд, всі ці витрати ляжуть на людей, які жертвували і продовжують жертвувати свої доходи на підтримку добровольчих батальйонів і української армії.

Обласна рада підтримала звернення фракції «Об’єднання «Самопоміч» по Донбасу

Обласна рада підтримала звернення фракції «Об’єднання «Самопоміч» по Донбасу - фото 2

Обласна рада підтримала звернення фракції «Об’єднання «Самопоміч» по Донбасу - фото 3

Матеріал прес-служби партії "Самопоміч"