23 верес. 2022 16:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Місто
0

193

0

Обласні підприємства критичної інфраструктури звернулися до очільників Вінниччини за фінансовою допомогою

Обласні підприємства критичної інфраструктури звернулися до очільників Вінниччини за фінансовою допомогою

За оцінками експертів наступний опалювальний сезон буде складним, оскільки проходитиме в умовах воєнного стану, що не виключає додаткових ризиків. Ці обставини змушують підприємства критичної інфраструктури, які працюють у Вінниці, готуватись до роботи у випадку надзвичайних ситуацій


Обласні підприємства критичної інфраструктури звернулися до очільників Вінниччини за фінансовою допомогою

За оцінками експертів наступний опалювальний сезон буде складним, оскільки проходитиме в умовах воєнного стану, що не виключає додаткових ризиків. Ці обставини змушують підприємства критичної інфраструктури, які працюють у Вінниці, готуватись до роботи у випадку надзвичайних ситуацій. Тож вони передусім шукають шляхи закупівлі резервних джерел електроживлення на випадок аварійних відключень та готують технічні засоби для оперативної роботи.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

Алгоритми реагування у випадках надзвичайних ситуацій та пошкоджень важливих енергетичних вузлів почали відпрацьовувати ще влітку. Серед ризиків – відсутність електроенергії, газу, води та каналізації. Кожне підприємство критичної інфраструктури має свій план дій за різних обставин. В тому числі і структури обласного підпорядкування.

Наразі керівники КП «Вінницяоблтеплоенерго» та КП «Вінницяоблводоканал» з офіційними листами звернулися до Вінницького міського голови Сергія Моргунова та начальника Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова, в яких просять фінансової допомоги на придбання спеціальних генераторів та комплектуючих до них. Інформацію про це розмістили на Фейсбук-сторінках своїх підприємств.

Зокрема, у КП «Вінницяоблтеплоенерго» порахували, щоб забезпечувати подачу тепла до закладів соціальної інфраструктури у випадку довготривалого відключення електроенергії, підприємству необхідно 65 генераторів (на загальну суму в майже 20 млн грн). 14 з яких – для котелень, розташованих на території Вінницької МТГ.

Вартість останніх становить понад 7 млн грн. Відтак, просять очільника громади Сергія Моргунова розглянути можливість виділення коштів із міського бюджету для придбання генераторів у сумі 3 млн грн.

КП «Вінницяоблводоканал» сформував свою потребу в джерелах безперебійного живлення для того, щоб мати можливість забезпечувати вінничан водою та каналізацією на випадок тривалої відсутності електроенергії. Загальна вартість – понад 53 млн грн.

Дане питання та можливості фінансування розглянуть депутати міської ради.

Враховуючи те, що обидва підприємства знаходяться в підпорядкуванні обласної військової адміністрації і фінансуються з обласного бюджету, депутати мать визначати, в яких саме обсягах міський бюджет громади буде спроможний виділити кошти.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info