22 верес. 2015 12:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

77

0

Область просить в Яценюка 45 млн. на «чудо Вінниччини»

Область просить в Яценюка 45 млн. на «чудо Вінниччини»

 Свитко і Коровій звернулися до Яценюка


Область просить в Яценюка 45 млн. на «чудо Вінниччини»

 Голова Вінницької обласної Ради Сергій Свитко та голова облдержадміністрації Валерій Коровій скерували спільне звернення до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням про співфінансування реконструкції Палацу Потоцьких у місті Тульчині Вінницької області.

Про це інформує прес-служба Вінницької обласної ради.

Зокрема, очільника українського Уряду просять включити зазначений об’єкт до однієї із державних програм у сфері культури і передбачити 45 млн. грн. у Державному бюджеті України на 2016 рік для співфінансування реконструкції цієї визначної пам’ятки архітектури.

Нагадаємо, що Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польщі в Україні Генрик Літвін нещодавно відвідав Палац Потоцьких. Під час зустрічі було досягнуто згоди в питанні сприяння реконструкції пам’ятки з боку польської сторони. Так, Генрик Літвін пообіцяв звернутись до Міністерства культури Польщі з проханням виділити кошти для відбудови Палацу Потоцьких на умовах співфінансування з української сторони.

На сьогодні будівля Палацу Потоцьких, що є пам’яткою архітектури XVIII століття і занесена до переліку «7 чудес Вінниччини», перебуває в аварійному стані та потребує невідкладного ремонту. В будівлі розміщується Тульчинське училище культури, що є об’єктом спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області.

ВИННИЦА.info