27 листоп. 2019 10:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

118

0

Обличчям електронної держави стане Олександра з Вінниці

Обличчям електронної держави стане Олександра з Вінниці

В міністерстві цифрової трансформації визначились з фото для мобільного додатку


Обличчям електронної держави стане Олександра з Вінниці

В Міністерстві цифрової трансформації обрали майбутнє обличчя електронної держави. Ним стане Олександра Ободянська. Її фото буде у мобільному додатку "держава в смартфоні", який презентують найближчим часом.

«Найважчим було обрати 10 лідерів. Завантажили більш ніж 3 тисячі коментарів та передивились кожну фотографію. Спирались на декілька факторів:

  • реальність фотографії та відповідність людині, яка її виклала
  • фото подобалось іншим користувачам
  • людині на фото мало бути понад 18 років

Переможця серед лідерів обирали усією командою та партнерами. Майже одноголосно обрали Олександру. Вітаємо її та чекаємо на презентацію додатку», - зазначено в дописі міністерства на сторінці «Фейсбук».

Обличчям електронної держави стане Олександра з Вінниці

Олександра Ободянська з Вінниці. У 2018 році вона отримала грант за міжнародною стипендіальною програмою International Scholarship Programme of WSB University і поїхала на навчання до Польщі. Дівчина закінчує магістратуру з міжнародної економіки і працює моделлю в Польщі.

Обличчям електронної держави стане Олександра з Вінниці  - фото 2

Обличчям електронної держави стане Олександра з Вінниці  - фото 3

Складники «Цифрової держави»

Електронне урядування: коли внутрішні процеси управління в державі здійснюються за допомогою інформаційних технологій. Так процеси стають ефективними й прозорими, а кожен громадянин матиме доступ до будь-якої інформації про державу. Державні послуги стануть зрозумілими й доступними в електронній формі, а органи влади завжди матимуть правдиві дані для ухвалення ефективних рішень.

Кібербезпека: безпека в електронному просторі. Усю державну й приватну інформацію та її носіїв має бути захищено від несанкціонованого використання. Для цього проводяться спеціальні заходи, що забезпечують конфіденційність і цілісність даних, їхню доступність там і тоді, коли це потрібно.

Електронна демократія: громадяни управлятимуть державою за допомогою інформаційних технологій. Це означає, що референдуми, голосування, громадські бюджети, консультації та опитування будуть здійснюватися в електронній формі.

Електронний бізнес: організація бізнесу без паперів і лише за безготівковими розрахунками. Увесь документообіг з підрядниками й державою — контракти, інвойси, накладні — усе електронне.

Електронний суд: повністю електронний документообіг.

Електронна охорона здоров'я: кожен пацієнт матиме власну електронну медичну картку. Усі лікарі будуть під’єднані до відповідних медичних онлайн-платформ, а кожна лікарня матиме повністю цифрову інфраструктуру: Wi-Fi, електронний обмін медичними даними пацієнта між різними установами (телемедицина) та систему дистанційного моніторингу стану пацієнта.

Електронна освіта: навчальні планшети для учнів і ноутбуки для вчителів. Замість паперових журналів з’являються електронні, до яких батьки завжди матимуть доступ. Замість зошитів — електронні документи, замість одинарних папірців на контрольній — електронні тести й форми, замість підручників — навчальний контент на різних носіях, Wi-Fi у кожному класі.

Електронна транспортна система: у громадському транспорті впроваджується електронний квиток, а в кожному місті створюються проекти мобільного паркування й управління трафіком. Усі значні авто- й залізничні магістралі, вокзали й станції має бути забезпечено широкосмуговим мобільним інтернет-покриттям.

Розумні міста: електронна модель, що допомагає вирішувати нагальні проблеми кожного міста: інтегровані інформаційні системи розв’язують проблеми з транспортом, впроваджуються «зелені» технології, у кожного міста є доступний план забудови, розвитку промислового й природного капіталу.

Цифрові навички: програма навчання загальних і професійних цифрових навичок, яка надасть змогу всім громадянам опанувати базову цифрову грамотність, щоб вільно користуватися електронними інструментами керування державою.

Повсюдний інтернет: національний план розвитку широкосмугового доступу до інтернету. Особливу увагу приділено покриттю в сільській місцевості, щоб подолати цифровий розрив, створити нові робочі місця й зменшити міграцію сільських мешканців до міст.

Вiнниця.info, фото – з сторінки Facebook Олександри Ободянської та сторінки Мінцифри