22 берез. 2020 11:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

375

0

Обмежити пересування громадян і «карати» за відсутність маски – на Вінниччині посилили карантин

Обмежити пересування громадян і «карати» за відсутність маски – на Вінниччині посилили карантин

Обмежити пересування громадян і штрафувати за відсутність маски – на Вінниччині посилили карантин


Обмежити пересування громадян і «карати» за відсутність маски – на Вінниччині посилили карантин

21 березня у Вінницькій ОДА відбулось позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого прийняли рішення про посилення карантинного контролю в регіоні.

Зокрема, обмежили години роботи продуктових ринків, заборонили продавати домашню «молочку». Зобов’язали проводити температурний скриніг у продавців та покупців. Населення зобов’язують обов’язково носити засоби індивідуального захисту. У населених пунктах проводити дезінфекцію зупинок і вулиць. В разі необхідності будуть залучати техніку з підприємств різних форм власності. Запроваджують піші патрулі, а також дозволяють правоохоронцям проводити «санітарні» огляди речей, багажу тощо… Обмежують пересування пішки і приватним транспортом.

Під час засідання підписали протокол, яким постановили посилити карантинні заходи, що починають діяти з 23 березня.

1. Заборонити на ринках продаж молочної продукції домашнього виробництва:

  • молоко незбиране питне всіх видів
  • сметана, вершки всіх видів
  • сир кисломолочний всіх видів
  • сири розсільні всіх видів, в тому числі бринза

2. За умови запровадження суворого санітарного контролю адміністраціями продуктових ринків, впроваджувати, як до продавців, так і покупців температурний сринінг дистанційним вимірюванням температури, а також санітарний контроль, усіх без виключення, продуктів та встановити рижим роботи продуктових ринків, зокрема:

  • у робочі дні – з 10 до 14 години
  • у вихідні дні – з 10 до 17 години

3. Організувати проведення роз’яснювальної роботи серед населення з питань перебування, у разі нагальної потреби, у громадських місцях із обов’язковим використанням засобів індивідуального захисту: лицеві маски (респіратори), рукавички. Періодично проводити дезінфекцію рук та інше. У разі ігнорування зазначених вимог, до порушників можуть бути вжиті заходи адміністративного впливу.

4. Організувати проведення дезінфекції території магістральних вулиць та зупинок громадського транспорту у ранкові та вечірні години дезінфікуючими засобами, дозволеними для цих цілей.

5. Організувати заходи щодо карантинного контролю за громадянами, які повертаються з-за кордону. (Обов’язкова самоізоляція мінімум на 14 днів).

6. В разі необхідності залучати

- Для тимчасового використання транспортні засоби, будівлі, споруди, обладнання, інше майно підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, необхідне для здійснення профілактичних і протиепідемічних заходів, із наступним повним відшкодуванням у встановленому законом порядку його вартості або витрат, пов’язаних з його використанням.

- Підприємства, установи, організації незалежно від форм власності до виконання всіх заходів з локалізації та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із загрозою поширення гострою респіраторної хвороби на території України, спричиненої COVID-19.

7. Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області спільно з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

- Посилити охорону публічної безпеки та порядку шляхом встановлення контрольно-пропускних пунктів та в’їздах і виїздах населених пунктів області із залученням працівників поліції, Національної гвардії, ДСНС, фахівців медичних установ та, у разі потреби, громадських формувань. Надати їм право та можливості проводити санітарні огляди речей, багажу, транспортних засобів, дистанційне вимірювання температури громадян (водіїв, пасажирів).

- Запровадити максимальне обмеження пересування громадян як пішки, так і власним автотранспортом всередині населених пунктів, а також міжміським, міжрайонним, міжобласним сполученням (крім медичних, продуктових, соціальних та життєвоважливих мереж).

- Запровадити піші патрулі в містах та інших населених пунктах, особливо на небезпечних в епідвідношенні об’єктах.

8. Управлінню СБУ у Вінницькій області забезпечити

- Ефективний моніторинг інформаційного простору регіону в напрямку виявлення фактів поширення провокативних матеріалів та фейків щодо епідеміологічної ситуації у Вінницькій області.

- Посилення контррозвідувального, антитерористичного та протидиверсійного захисту об’єктів критичної інфраструктури регіону.

- Забезпечити недопущення дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні, можливої провокації масових заворушень та громадської непокори.

9. Керівнику Подільської митниці України

- В межах Вінницької області проводити вимірювання температури тіла перевізників товарів під час пропуску на територію місця доставки, а також інших осіб, які згідно чинного законодавства мають право перебувати в зонах митного контролю.

- Провести негайну перевірку використання посадовими особами митниці під час перебування в зонах митного контролю засобів індивідуального захисту та забезпечити неухильне їх використання в подальшому.

10. Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА

- З метою здійснення щоденного моніторингу цін та наявності в закладах торгівлі соціально значущих товарів, з подальшим інформуванням про це Кабміну зобов’язати керівників торгівельних мереж: АТБ, МЕТРО, ГРОШ, ФУРШЕТ, СІЛЬПО, ВАРШАВА надавати щоденний моніторинг цін та наявність визначених продуктів.

11. Розглянути пропозиції начальника Могилів-Подільського прикордонного загону

- Обмеження перетину державного кордону представниками місії EUBAM в пункті пропуску «Могилів-Подільський – Отач».

- Заборонити переміщення через пункт пропуску для автомобільного сполучення «Могилів-Подільський – Отач» громадян, які мають посвідку на тимчасове проживання.

- Підготувати відповідне клопотання перед Міністерством закордонних справ.

- Організувати санітарну-протиепідемічну обробку з використанням дезінфікуючих бар’єрів вантажних транспортних засобів, обслуговуючого персоналу вантажівок, які слідують на в’їзд в Україну в пункті пропуску для автомобільного сполучення «Могилів-Подільський – Отач».

12. Головному управлінню ДСНС у Вінницькій області

- Розглянути питання щодо забезпечення засобами індивідуального біологічного захисту особового складу ГУ, засобами для проведення дезінфекції.

- Бути готовими залучити (при необхідності) особовий склад підпорядкованих підрозділів до здійснення заходів з дезінфекції приміщень з масовим перебування людей.

Нагадаємо, що у Вінниці з понеділка продуктові ринки працюватимуть до 14-ї години, «домашню молочку» заборонили продавати. Тимчасово скасували пільговий проїзд для пенсіонерів у години-пік.

Раніше ми писали, що коронавірус може зберігатися протягом певного часу на різних поверхнях, а також – у повітрі. Професор Вінницького медуніверситету просить літніх людей самоізолюватись і закликав матусь не збиратись компаніями під час прогулянок.

Вінниця.info