30 трав. 2016 18:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

77

0

Об’єднаній територіальній громаді на Вінниччині ЦВК не дозволила провести вибори

Об’єднаній територіальній громаді на Вінниччині ЦВК не дозволила провести вибори

 ЦВК відмовила Вінницькій ОДА в проведенні виборів Росошанського сільського голови


Об’єднаній територіальній громаді на Вінниччині ЦВК не дозволила провести вибори

 Вінницька облдержадміністрація направила до ЦВК лист щодо призначення перших виборів депутатів Росошанської сільської ради об’єднаної територіальної громади та Росошанського сільського голови у зв’язку з утворенням на території Вінницької області Росошанської сільської об’єднаної територіальної громади. ЦВК не знайшла правових підстав для проведення зазначених виборів і оголошення виборчого процесу.

Відповідну Постанову від 27 травня оприлюднено на сайті ЦВК.

Основною причиною неможливості проведення виборів в ЦВК називають те, що Росошанська сільська об’єднана територіальна громада утворена територіальними громадами, розташованими на території двох суміжних адміністративно-територіальних одиниць – Липовецького та Оратівського районів Вінницької області. Це унеможливлює призначення виборів без вирішення питання щодо зміни меж відповідних районів

«Разом з тим, відповідно до пункту 29 частини першої статті 85 Конституції України вирішення питання щодо утворення і ліквідації районів, встановлення і зміни меж районів і міст, віднесення населених пунктів до категорії міст, найменування та перейменування населених пунктів і районів належить до повноважень Верховної Ради України. Також частиною першою статті 174 Земельного кодексу України визначено, що рішення про встановлення і зміну меж районів і міст приймається Верховною Радою України за поданням Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських рад», - зазначено в постанові.

«…1. Встановити відсутність правових підстав для призначення Центральною виборчою комісією перших виборів депутатів Росошанської сільської ради об’єднаної територіальної громади та Росошанського сільського голови за зверненням Вінницької обласної державної адміністрації (лист від 19 травня 2016 року № 01.01-44/3195) і оголошення виборчого процесу відповідних місцевих виборів.

2. Повернути звернення Вінницької обласної державної адміністрації щодо призначення перших виборів депутатів Росошанської сільської ради об’єднаної територіальної громади та Росошанського сільського голови разом з доданими до нього документами суб’єкту звернення...», - зазначено в документі.

ВИННИЦА.info