30 січ. 2019 09:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

56

0

«Очі міста» виявили порушників, які мають відшкодувати громаді Вінниці мільйон гривень збитків

«Очі міста» виявили порушників, які мають відшкодувати громаді Вінниці мільйон гривень збитків

 У Вінниці в рамках програми Безпечне місто рік тому створено Ситуаційний центр 


«Очі міста» виявили порушників, які мають відшкодувати громаді Вінниці мільйон гривень збитків

 За 2018 рік працівники Ситуаційного центру зафіксували понад 13 тисяч адміністративних правопорушень. Зібрані працівниками Центру дані допомогли поліції розкрити більше 400 кримінальних злочинів.

Про це йдеться в повідомленні мера Вінниці Сергія Моргунова у «Фейсбук».

«Очі міста» - так називають вінницький муніципальний ситуаційний центр. І ефективність його для безпеки міста не викликає сумніву. Щодня це майже 40 виявлених правопорушень. Це також можливість попередити серйозний злочин, надзвичайну ситуацію і покарати винних за законом.

За 2018 рік працівники Центру зафіксували понад 13 тисяч адміністративних правопорушень. Зібрані працівниками Центру дані допомогли поліції розкрити більше 400 кримінальних злочинів.

Відзначу, що завдяки Ситуаційному центру, порушники відповіли за побиті ліхтарі, потрощені фігурки «школярів», збиті опори, дрифтування на дорогах та паркування на газонах. Громаді міста мають відшкодувати майже 1 млн грн, і 800 тис. грн вже повернуто!

Також я вже писав про початок впровадження «штучного інтелекту». Він допоможе аналізувати ситуацію на дорогах, попереджати випадки вандалізму чи порушень правил паркування.

Муніципальний ситуаційний центр – унікальний елемент у структурі системи «Безпечного міста». Це не просто виявлення фактів правопорушень чи кризових ситуацій, а взаємодія різних служб у реагуванні на ці випадки.

Тому вуличних камер у Вінниці буде ставати ще більше, а відеоаналітика стане ще якіснішою. Над цим і працюємо у 2019-му році», - зазначено в дописі.

Вiнниця.info