19 лют. 2016 18:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

79

0

Одна з РДА Вінниччини платить гроші в Лондон за обслуговування власного сайту?

Одна з РДА Вінниччини платить гроші в Лондон за обслуговування власного сайту?

 Чиновникам Вінниччини вкотре наказали привести до ладу сайти


Одна з РДА Вінниччини платить гроші в Лондон за обслуговування власного сайту?

 На Вінниччині три райдержадміністрації не привели у відповідність власні доменні імена.

Ще в жовтні 2015 року Кабмін видав постанову, якою зобов’язав, що сайти органів державної влади повинні мати домен GOV.UA або УКР. Сервери на яких зберігаються домени розміщені в Україні. Також листування чиновників повинно здійснюватись з поштових скриньок, розміщених на серверах, які перебувають у доменній зоні GOV.UA або УКР.

Як з’ясувалось, не всі райдержадміністрації привели свої сайти у відповідність, а це може бути причиною несанкціонованого доступу, зломів та заповнення інформацією, яка може навіть становити національну загрозу.

Якщо промоніторити лише домени 27 райдержадміністрацій, то 5 з них не мають належних доменів.

Так, наприклад сайт Мурованокуриловецької райдержадміністрації має домен at.ua, сервер розміщено в Лондоні (Великобританія). Сайт Хмільницької райдержадміністрації з доменом rda.hm.ua, сервер розміщено в Харкові.

Одна з РДА Вінниччини платить гроші в Лондон за обслуговування власного сайту? 

Одна з РДА Вінниччини платить гроші в Лондон за обслуговування власного сайту? - фото 2 

Одна з РДА Вінниччини платить гроші в Лондон за обслуговування власного сайту? - фото 3 

Щодо електронної пошти, якою користуються чиновники, то статистика не відома, хто якою поштою користується, і чи попереходили всі держслужбовці з російського mail.ru, чи залишаються легкою наживою для російських спецслужб.

Голова Вінницької ОДА наказав вжити заходи щодо забезпечення сталого функціонування електронних інформаційних ресурсів облдержадміністрації та райдержадміністрацій. Відповідне розпорядження Валерій Коровій підписав 16 лютого.

Роботу відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату облдержадміністрації  в частині координації діяльності підпорядкованих облдержадміністрації органів виконавчої влади з питань інформаційного забезпечення, визнано незадовільною. Головам РДА та керівникам структурних підрозділів ОДА, наказано забезпечити неухильне додержання вимог до доменних імен державних органів в українському сегменті.

Нагадаємо, минулого року на офіційні електронні адреси органів влади та недержавних установ як Вінниці та області надходили вірусні листи з повідомленням від «патріарха» про «Віче жінок проти Війни», яким російські спецслужби намагались зірвати мобілізацію.

ВИННИЦА.info