13 верес. 2021 12:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

170

0

Одразу два залізничних вокзали Вінниччини увійшли у ТОП-20 найцікавіших по Україні. Фото

Одразу два залізничних вокзали Вінниччини увійшли у ТОП-20 найцікавіших по Україні. Фото

Також пропонуємо переглянути залізничні вокзали з інших українських міст, які також увійшли цей у рейтинг


Одразу два залізничних вокзали Вінниччини увійшли у ТОП-20 найцікавіших по Україні. Фото

Столичний фотоблогер Києслав Борщагівець склав ТОП-20 найкрасивіших залізничних вокзалів України. У його рейтинг увійшли дві вузлові станції на Вінниччині. У Жмеринці та Козятині.

«Я вирішив поділитися дещо незвичною добіркою, а саме найкрасивішими та найцікавішими залізничними вокзалами в Україні. Адже саме залізниця є найдоступнішим способом діставання до всіх цікавих місць. Але я спробую вам показати, що і вокзали можуть бути цікавими», - написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» Києслав Борщагівець.

Жмеринка-Пасажирська

Одразу два залізничних вокзали Вінниччини увійшли у ТОП-20 найцікавіших по Україні. Фото
«Хто б міг подумати, що в невеликому провінційному містечку Вінницької області знаходитиметься така перлина! Подібний двірець мали б за честь мати багато столиць! Цю споруду сучасники порівнювали з кораблем, що рухався в бік Чорного моря. До слова, крім дивом збережених розкішних інтер'єрів, станція цікава своїм лабіринтом підземних переходів, які дозволяють уявити, як би виглядало київське метро, якби його спорудили до Жовтневого перевороту», - зауважує у дописі автор.

Козятин-І

Одразу два залізничних вокзали Вінниччини увійшли у ТОП-20 найцікавіших по Україні. Фото  - фото 2

«Двірець станції Козятин-І є однією із найбільших архітектурних перлин Вінницької області. Будівля була споруджена у 1888-1889 роках по проєкту В. Коробовського під керівництвом О. Кобелєва, і нагадує білий пароплав. Особливої ефектності додає його трикутна форма, що зумовлена конфігурацією колій. Ця риса дозволяє суттєво підвищити пропускну здатність станції і пропускати одразу декілька поїздів», - зауважує Києслав Борщагівець.

Також пропонуємо переглянути залізничні вокзали з інших українських міст, які також увійшли цей у рейтинг.

Татарів

Одразу два залізничних вокзали Вінниччини увійшли у ТОП-20 найцікавіших по Україні. Фото  - фото 3

«Ще одна гірська станція цікава своїм двірцем 1894 року, спорудженого у стилізованих під народні формах. Через це він є пам'яткою архітектури, і беззаперечно заслуговує опинитися в цьому топі. Щоправда, варто зазначити, що реставрація будівлі явно не завадить», - пише фотоблогер.

Карпати

Одразу два залізничних вокзали Вінниччини увійшли у ТОП-20 найцікавіших по Україні. Фото  - фото 4

«Пасажирський зупинний пункт в однойменному населеному пункті поблизу Мукачева вражає своєю цікавою архітектурою. І це не дивно, адже зовсім поруч знаходиться палац графів Шенборнів, чиї неоромантичні форми явно надихнули архітекторів цього невеликого двірця», - констатує автор.

Чернігів

Одразу два залізничних вокзали Вінниччини увійшли у ТОП-20 найцікавіших по Україні. Фото  - фото 5

«Ще один приклад того, які споруди будувалися в 40-50-их рр. ХХ сторіччя. Будівля була споруджена в 1948 році, і стала символом відбудови Чернігова. Вона вражає своєї рідкісною красою і цікавим синтезом сталіансу та стилізації під "давньоруську" архітектуру», - пише він.

Луцьк

Одразу два залізничних вокзали Вінниччини увійшли у ТОП-20 найцікавіших по Україні. Фото  - фото 6

«Ця станція яскравий приклад того, як із досить типового радянського вокзалу вдалося створити справжню візитівку міста. Свій яскравий вигляд луцький двірець отримав після реконструкції 2011-2012 рр. За свою красу він навіть відзначеної честі бути увіковічений на ювілейному конверті до ювілею Волинської області», - відмічає Києслав Борщагівець.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото