12 лют. 2018 18:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

65

0

Олійник провів в Томашполі прийом громадян. Люди попросили зробити зупинку

Олійник провів в Томашполі прийом громадян. Люди попросили зробити зупинку

 З чим люди прийшли на прийом громадян до голови Вінницької облради 


Олійник провів в Томашполі прийом громадян. Люди попросили зробити зупинку

 9 лютого, голова обласної Ради Анатолій Олійник провів виїзний прийом громадян в смт. Томашполі. На прийомі також був присутній голова Томашпільської районної ради Дмитро Коритчук. Для вирішення питань до Анатолія Дмитровича звернулося 19 жителів селища.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної ради.

Мешканка села Вил Томашпільського району Юлія Новак просила, аби їй допомогли змінити групу інвалідності. Наразі жінка має першу групу інвалідності категорії «Б», якою передбачено, що людина з обмеженими функціональними можливостями має змогу самостійно за собою доглядати, або ж має опікуна, який в цьому допомагає. Раніше за жінкою доглядали батьки та чоловік, зараз такої можливості немає, адже батьки померли а чоловік хворіє. Відтак, жінці необхідно отримати групу інвалідності категорії «А», якою передбачено догляд за хворим.

Звернулася також жителька територіальної громади Вапнярки Валентина Сташко. Жінка є орендарем земельної ділянки на місцевому ринку споживчої кооперації. Як повідомила пані Валентина, з приходом нового керівництва в селищі місцевим підприємцям та орендарям не дають вільно працювати, адже встановлюють найвищі відсотки орендної плати та здійснюють постійний тиск. Також жінка зауважила, що вони планують створювати у Вапнярці спілку підприємців, аби мати можливість відстоювати свої права спільно.

– Створюйте спілку, це правильне рішення,– сказав Анатолій Дмитрович. – Я буду мати розмову з вашим селищним головою, щоб почути його точку зору щодо цієї ситуації, після чого можна буде говорити більш конкретніше.

Серед порушених проблем також було питання щодо створення зупинки в селі Липівка Томашпільського району, адже купуючи квитки в касі, жителям села не продають до зазначеного населеного пункту квиток, у зв’язку з відсутністю такого маршруту, тобто, приходиться купувати білет або до села Комаргорода, а потім доплачувати водію, або до Томашполя і переплачувати за квитки.

Для більшості громадян, які прийшли на прийом, актуальним було питання матеріальної допомоги на лікування дітей та рідних.

Під час розгляду заяв та скарг жителів Томашпільського району голова обласної Ради Анатолій Олійник дав відповідні доручення щодо їхнього виконання службам і підрозділам, а також взяв на особистий контроль вирішення всіх порушених проблем.

Жодне звернення не залишилось без належної уваги.

Олійник провів в Томашполі прийом громадян. Люди попросили зробити зупинку

Олійник провів в Томашполі прийом громадян. Люди попросили зробити зупинку - фото 2

Олійник провів в Томашполі прийом громадян. Люди попросили зробити зупинку - фото 3

Олійник провів в Томашполі прийом громадян. Люди попросили зробити зупинку - фото 4

Олійник провів в Томашполі прийом громадян. Люди попросили зробити зупинку - фото 5

Вiнниця.info, фото – прес-служби обласної ради