17 листоп. 2021 14:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

273

0

Онлайн-кредитування 2022: куди звернутися за споживчою позикою

Онлайн-кредитування 2022: куди звернутися за споживчою позикою

Хоч би якою була ваша ситуація, запозичення може стати найпростішим способом розв’язанням фінансових проблем


Онлайн-кредитування 2022: куди звернутися за споживчою позикою

Хочете зробити велику покупку? Вам потрібні додаткові кошти для екстрених витрат? Хоч би якою була ваша ситуація, запозичення може стати найпростішим способом розв’язанням фінансових проблем.

Коли справа доходить до онлайн кредиту, у вас є два основних варіанти: банк або МФО. Фінансовий портал Minfin.com.ua розібрався як правильно укладати фінансовий договір, чим відрізняється кредитування у банках та МФО, а також ступінь лояльності кожної фінансової платформи, рівень суми кредиту та процентні ставки.

Онлайн-кредит проти банківського: переваги та недоліки

Завжди порівнюйте пропозиції від кількох фінустанов, щоб отримати позику, яка найкраще відповідає вашим потребам. Якщо вам терміново потрібні гроші на споживчі цілі, краще звернутися до МФО:

  • Майже 100% схвалення. Мікрокредитні організації схвалюють кредити студентам, пенсіонерами, військовим, мамам у декреті та людям з поганою кредитною історією.
  • Цілодобова робота. Деякі фірми працюють 24 на 7, щоб позичальники могли взяти онлайн кредит при екстреному випадку.
  • Швидкість оформлення. Щоб отримати гроші, потрібен лише доступ до інтернету та 10 хвилин для оформлення заяви.
  • Лояльні вимоги. Щоб заповнити анкету потрібен лише ідентифікаційний код та паспорт.

З недоліків, треба звернути увагу на відсотки — зазвичай, ставка вища ніж у банку. Але деякі МФО пропонують своїм першим клієнтам онлайн кредит під 0,01% на пільговий період.

Для довгострокового кредиту на велику суму, краще звернутися до банку. Але треба бути готовим до великої кількості вимог, та нюансів:

  • Офіційне працевлаштування та платоспроможність. Надаючи кредит неофіційним працівникам, банк ризикує своїми фінансами та репутацією.
  • Гарна кредитна історія. Для 100% схвалення потрібні “чисті” платежі з попередніх кредитів, якщо вони є.
  • Відсутність прострочених кредитів. Банк не може надати позику, якщо у позичальника є інші заборгованості. У разі звернення за рефінансуванням, прострочень не може бути більше ніж 3.

Для отримання кредиту у банку, потрібно звертатися до відділення, призначати час та оформлювати документи з менеджером.

Кожна фінансова установа має переваги та недоліки — банки домінують у наданні кредитів бізнесам, а МФО більше підходить для споживчого кредитування.