30 лип. 2022 16:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Економіка
0

192

0

Опалювальний сезон на Вінниччині розпочнеться вчасно, тарифи не збільшаться - Олексій Чернишов

Опалювальний сезон на Вінниччині розпочнеться вчасно, тарифи не збільшаться - Олексій Чернишов

Разом з тим Міністр наголошує, що цьогоріч опалювальний сезон найскладніший за всю історію незалежної України та закликає кожного вінничанина економити енергоресурси


Опалювальний сезон на Вінниччині розпочнеться вчасно, тарифи не збільшаться - Олексій Чернишов

Опалювальний сезон у Вінниці буде розпочато вчасно, так як і планували, приблизно після 15 жовтня, з огляду на погодні умови.

Про це під час брифінгу 30 липня повідомив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, який сьогодні перебуває з робочим візитом на Вінниччині.

«Технічно місто готується. Більше половини робіт технічного обслуговування вже виконано. Те, що стосується обсягів природнього газу, ми мали сьогодні нараду і розмову. Обсяги газу будуть гарантовані і вже гарантовані містам Вінницької області. Є певні гарантії, щодо збереження тарифів для населення. Вони не збільшуються, вони залишаються такими як були. І тепло в оселях буде.

Про опалювальний сезон прийнято комплексне рішення в першу чергу за стабілізовані тарифи. Для того наданий гарантований об’єм газу, прийнято рішення по покладання соціальних обов’язків постачання природнього газу для підприємств, цей об’єм гарантований. У Вінниці та Вінницькій області буде відповідний об’єм газу для того аби пройти опалювальний сезон», - зазначив Міністр.

Він також зазначив, що газ для населення буде за ціною 7420 гривень за 1000 кубометрів.

«Вчора Верховною Радою прийнято три закони, які фактично роблять можливим проходження опалювального сезону і забезпечують відшкодування різниці в тарифах, які відбулися в минулих періодах. Це важливо для того аби ми забезпечили проходження опалювального сезону. Тобто фізично та економічно умови для цього створені», - повідомив Олексій Чернишов.

Разом з тим він наголошує, що цьогоріч опалювальний сезон найскладніший за всю історію незалежної України та закликає кожного вінничанина економити енергоресурси.

«Наше завдання в цьому році усвідомити, що цей опалювальний сезон – найскладніше за всю історію України. росія використовує газ як зброю. Ми маємо розуміти, що цей опалювальний сезон, це як військова операція. Маємо сконцентруватися, розуміти і дбати про ставлення до енергії там можливо її економити.

Я хотів би звернутися до вінничан із проханням підготувати кожну оселю побутову термомодернізацію, подивитися, що з вікнами та дверима, що з дахами, там де можливо провести побутові роботи по утепленню вікон та інших речей. Для нас важлива кожна гігакалорія та кожний показник.

Ми не плануємо зменшувати нормативні показники температури в оселях. Мінімальний рівень температури, який має бути забезпечений складає + 18 градусів, не менше. Менше бути не може, більше так. Але коли ми кажемо про більше то тут теж є певний коридор. Ми звикли з вами кожної зими мати іноді понад нормову високу температуру, були відкриті вікна. Цього року такого бути не може. Адже ми повинні дбайливо відноситися до кожного градуса, це наша енергія, наше багатство», - говорить Олексій Чернишов.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

Більше фото
Опалювальний сезон на Вінниччині розпочнеться вчасно, тарифи не збільшаться - Олексій Чернишов