12 лип. 2019 10:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

112

0

ОПОРА: на Вінниччині чинні нардепи і кандидати «піаряться» на державних субвенціях

ОПОРА: на Вінниччині чинні нардепи і кандидати «піаряться» на державних субвенціях

На Вінниччині чинні нардепи і кандидати «піаряться» на державних субвенціях


ОПОРА: на Вінниччині чинні нардепи і кандидати «піаряться» на державних субвенціях

Чинні народні депутати, обрані в мажоритарних округах Вінниччини, продовжують «піаритися» на тому, що вони мають стосунок до заходів, здійснених за кошти виділених із державного бюджету субвенцій. Для інформування виборців про це, депутати використовують, зокрема, власні сторінки в соцмережах, місцеві друковані ЗМІ та сайти органів місцевого самоврядування.

Варто зазначити, що під час передвиборчої кампанії, такий «піар» нардепів на державних субвенціях набуває ще й певного агітаційного забарвлення, адже із 8-ми чинних мажоритарників області, 7 – кандидати в тих же округах на нинішніх позачергових виборах до Верховної Ради.

Про це повідомляє ОПОРА.

Петро Юрчишин (чинний народний депутат України і кандидат у народні депутати, ВО №13). Протягом місяця зафіксовано два випадки ймовірного піару.

У червні на сайті Корделівської СЗШ Калинівського району було розміщено річний звіт директора школи Оліха Віталія Васильовича, в якому йдеться про ремонтні роботи та закупівлю обладнання за сприянням народного депутата Петра Юрчишина: «За сприянням народного депутата Юрчишина П. В., голови районної ради Поліщука В.К. було виділено кошти на утеплення та реконструкцію однієї зі сторін навчального закладу на 100 тис. грн. Планується ще на 1,2 млн грн». Для утеплення та реконструкції цієї школи були передбачені кошти у субвенціях 2017 року в розмірі 100 тисяч гривень.

Також у звіті директора Корделівської школи йдеться про сприяння Петра Юрчишина у встановленні пластикових вікон (для утеплення та реконструкції школи були передбачені кошти у субвенціях 2017 року в розмірі 100 тисяч гривень); про пробурену свердловину на території школи «за сприянням народного депутата Юрчишина П.В. (200 тис. грн.) а також сільської ради» (для утеплення та реконструкції школи були передбачені кошти у субвенціях 2017 року в розмірі 200 тисяч гривень); про виділення нардепом 30 тис. грн на закупівлю музичного обладнання (на закупівлі музичного обладнання для школи було передбачено в субвенціях 2018 року 30 тисяч гривень).

Іван Мельничук (чинний народний депутат України, кандидат у народні депутати, ВО №14). Протягом місяця зафіксовано один випадок ймовірного піару.

19 червня на сайті Літинської РДА було розміщено матеріал про інспектування голови РДА проведення ремонтних робіт дошкільного відділення у приміщенні СЗШ I-III ст. села Селище. У матеріал зазначено: «На ремонтні роботи виділено кошти з державного бюджету за сприяння народного депутата України Івана Мельничука». Для реконструкції частини приміщення цієї школи були передбачені кошти субвенції у 2018 році в розмірі 1 млн 859 тисячі 280 гривень.

Юрій Македон (чинний народний депутат України і кандидат у народні депутати, 16-й виборчий округ). Протягом місяця зафіксовано п’ять випадків ймовірного піару.

5 липня на сторінці Юрія Македона в соцмережі «Facebook» було розміщено допис у вигляді звіту про діяльність у Піщанському районі: «Піщанський район! Робили, робимо і будемо робити все можливе для покращення благоустрою населення! Юрій Македон - 16 округ». У цьому дописі наявні ознаки «піару» на коштах, виділених у вигляді субвенцій 2017 року, зокрема це стосується придбання та встановлення котла і ремонту системи опалення у ДНЗ с. Чорномин (23 тисячі гривень) та придбання і встановлення ігрового дитячого майданчика для смт Піщанка (120 тисяч гривень).

Також 5 липня на сторінці народного депутата було розміщено допис у вигляді звіту про діяльність у Могилів-Подільському районі: «Могилів-Подільській район! Робили, робимо і будемо робити все можливе для покращення благоустрою. Юрій Македон - 16 округ». У цьому дописі йдеться про придбання парт, меблів для Серебрійської загальноосвітньої школи I-III ступенів (138 тис. 800 грн).

4 липня на сторінці Юрія Македона було розміщено подібний допис про діяльність у Крижопільському районі. Йшлося про внутрішній ремонт будівлі Голубецької амбулаторії комунальної установи «Крижопільського районного медичного центру первинної медико-санітарної допомоги» у селі Голубече (99 тис. 100 грн) та капітальний ремонт будівлі тієї ж амбулаторії (322 тис. гривень).

Щодо звіту про роботу в Ямпільському районі, то Юрій Македон розмістив допис було розміщено допис про капітальний ремонт хірургічного відділення Ямпільської ЦРЛ. «Завдяки нинішній міській владі та за сприяння народного депутата України Юрія Македона цього року вдалося виконати значний обсяг робіт, закупити нове обладнання і створити всі необхідні умови для лікування важкохворих пацієнтів». У 2018 р. на цей ремонт було виділено 1 млн 75 тисяч 700 гривень, на придбання обладнання – 2 млн гривень.

Також у липні на сторінці Юрія Македона в Facebook з’являються фото відремонтованих приміщень медичних закладів, нового медичного обладнання та автомобілів «швидкої допомоги», шкільних меблів, дитячих майданчиків тощо з підписати на зразок «Ямпільський район! Робимо все для покращення стану медицини у наших містечках та селах! Юрій Македон - 16 округ», «Могилів-Подільський район! Працюємо заради комфортного та щасливого життя наших дітей! Юрій Македон - 16 округ». Причому в цих дописах не уточнюється, чи зображене на фотографіях придбано і зроблено за кошти державного бюджету, чи за власні кошти Юрія Македона.

Микола Кучер (чинний народний депутат України і кандидат у народні депутати, 17-й виборчий округ). Протягом червня було зафіксовано 6 випадків ймовірного «піару» народного депутата і кандидата Миколи Кучера на субвенціях.

4 червня на сайті Бершадської РДА та Бершадської райради було опубліковано матеріал, присвячений інспектуванню ділянки автомобільної дороги Флорино - Голдашівка народним депутатом Миколою Кучером та керівництвом району. У ньому, зокрема, зазначається, що реконструкція відбулася за сприяння Миколи Кучера: «Спільними зусиллями та напрацюваннями районної влади та за сприяння народного депутата України Миколи Кучера проведені ремонтні роботи... Капітальний ремонт ділянки дороги, яку називають Осіївським яром-яскравий приклад ефективної співпраці та акумуляції зусиль народного депутата України Миколи Кучера, голови райдержадміністрації Івана Стефанцова, голови районної ради Михайла Бурлаки та депутатського корпусу районної ради».

Також допис про це з'явився на особистій Fb-сторінці Миколи Кучера: «Я як народний депутат багато їжджу - звертаюсь до Кабміну, керівництва Укравтодору, керівників Вінницької облдержадміністрації та Служб автомобільних доріг в області, щоб залучити додаткове фінансування на ремонт доріг в окрузі».

Зазначається, що для ремонту цієї ділянки дороги було виділено у 2 млн 550 тисяч субвенцій з державного бюджету.

12 червня на сайті КНП «Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування» опубліковано матеріал-подяку народному депутатові Миколі Кучеру за ремонт у Бершадській лікарні та закуплене обладнання для закладу: «Завдячуючи Народному депутату України Миколі Івановичу Кучеру, проведено модернізацію медичної галузі району. Зокрема, у Бершадській ОЛІЛ проведено капітальні та поточні ремонти відділень, закуплено сучасну діагностичну і лікувальну апаратуру та медичне обладнання».

На сайті повідомляється, що у 2017 році на придбання медичного обладнання для Бершадської лікарні з держбюджету було виділено 26 тисяч гривень, у 2018 році - 381 тисяча гривень на обладнання, 183 тис. грн на ремонт хірургічного відділення і 254 тис. на ремонт відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Також 8 червня на сторінці народного депутата Миколи Кучера був розміщений допис про відвідування репетиції хору ветеранів війни та праці Бершадського міського будинку культури. Зокрема, Микола Кучер зазначив, що раніше він допоміг ансамблю зі сценічними костюмами: «Аматорський хоровий колектив ветеранів війни та праці Бершадського міського будинку культури добре відомий у районі. Із задоволенням відгукнувся на запрошення відвідати їх чергову репетицію у приміщені Бершадської дитячої музичної школи ім. Р. А. Скалецького. Свого часу ми допомогли їм із придбанням сценічних костюмів, зараз їм потрібно ще й сценічне взуття. Обов‘язково допоможемо».

При цьому для придбання сценічних костюмів було передбачено кошти субвенціями 2018 року в розмірі 23 тисяч гривень.

Руслан Демчак (чинний народний депутат України і кандидат у народні депутати, 18-й виборчий округ). Протягом місяця зафіксовано три випадки ймовірного піару.

12 червня на сайті Немирівської РДА було опубліковано матеріал, присвячений відкриттю спортивного майданчика у смт Брацлав. Зокрема, на сайті зазначається, що реконструкція відбулася за сприяння народного депутата Руслана Демчака: «Сьогодні, 12 червня 2019 року в смт Брацлав відбулось урочисте відкриття спортивного майданчика зі штучним покриттям, який було збудовано за сприяння народного депутата України Руслана Демчака за кошти державного бюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій». Для будівництва цього футбольного поля було передбачено кошти у субвенціях 2018 року в розмірі 146 тисяч гривень.

15 червня на сайті Іллінецьої РДА було розміщено матеріал про привітання з Днем медика, яке відбулося у приміщенні РДА. У матеріалі йшлося, що за сприянням Руслана Демчака придбано медичне обладнання для КНП «Іллінецька центральна районна лікарня»: «За сприяння Народного депутата України Руслана Демчака розпорядженням Кабінету Міністрів України виділено понад 1 млн грн КНП «Іллінецька центральна районна лікарня» на придбання ендоскопічної відеосистеми, використання якої дасть можливість не лише здійснювати сучасну діагностику хвороб шлунково-кишкового тракту, а й проводити деякі лікувальні процедури без хірургічного втручання. Наявність такого обладнання - це вимога часу й мрія іллінецьких лікарів».

Для придбання цього обладнання були передбачені кошти в субвенціях 2018 року в розмірі 271 тисяч гривень.

На фейсбук-сторінці ЗОШ селища Брацлав був розміщений допис про відкриття футбольного поля 12 червня біля навчального закладу. Повідомляється, що на заході був присутній народний депутат Руслан Демчак. У дописі висловлено вдячність Руслану Демчаку від колективу школи: «Дякуємо за співпрацю народному депутату Демчаку Руслану Євгенійовичу! Гарна подія відбулась 12.06 2019 року на базі Брацлавської опорної школи №1 – офіційне відкриття нового міні-футбольного поля зі штучним покриттям... Тож бажаємо Вам, Руслане Євгенійовичу, міцно триматися на політичному Олімпі, мати бажання і наснагу працювати на користь нашої держави, нашого краю. Ми просимо в Бога Вам здоров’я за доброту, милосердя, небайдужість, вміння почути кожного і по можливості допомогти. Хочемо запевнити, що Ви завжди можете розраховувати на нашу підтримку і розуміння… Думаємо, що будучи народним депутатом України, Ви і надалі перейматиметься нашими проблемами та проблемами нашого селища».

Для будівництва футбольного поля було передбачено кошти у субвенціях 2018 року в розмірі 146 тисяч гривень.

Вінниця.info