13 верес. 2010 16:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

31

0

"Опора" запускає 76 своїх спостерігачів на місцеві вибори у Вінницькій області

"Опора" запускає 76 своїх спостерігачів на місцеві вибори у Вінницькій області

А після виборів слідкуватиме за виконанням передвиборчих обіцянок


"Опора" запускає 76 своїх спостерігачів на місцеві вибори у Вінницькій області

У Вінницькій області за перебігом виборчої кампанії, яка стартувала 11 вересня 2010 року, до місцевих органів влади слідкуватимуть 76 спостерігачів Громадської мережі «Опора».

Про це під час прес-конференції повідомив член Правління ГМ «Опора» Олег Левченко.

За його словами, в тому числі зареєструвалось 8 довготермінових спостерігачів та 68 – короткотермінових.

«Для того, щоб мати якісні показники у Вінницькій області на постійній основі буде працювати 8 довготермінових спостерігачів, які будуть закріплені за територіальними виборчими округами. Ми будемо максимально присутні на цих округах», - повідомив О.Левченко.

За його словами ГМ «Опора» притримуватиметься позиції не втручання, тобто не втручання у сам виборчий процес, але мережа має бути «дзеркалом» самого виборчого процесу. «Під час цієї виборчої кампанії ми хочемо залучити до спостереження якомога більше волонтерів – громадських організацій, молодь та усіх охочих приєднатись до нас для максимальної прозорості виборчих перегонів та самого процесу виборів», - розповів О.Левченко.

ГМ «Опора» також слідкуватиме за рівним доступом депутатів, виборців до проведення виборчого процесу. «Ми відслідковуватиме все, де є присутність людського фактору. Важливо, щоб гравці усіх політичних сил мали можливість рівного доступу в процесі виборчих перегонів», - зазначив член Правління ГМ «Опора».

О.Левченко вважає, що особливостями цієї виборчої кампанії є перехід з агітаційної площини в юридичну. «Стаття 25 Закону про вибори говорить про те, що територіальна виборча кампанія має право знімати з реєстрації кандидата і підстав для цього дуже багато. Також буде складна процедура оскарження. Більше буде це стосуватись мажоритарних кандидатів. Тому десь 60% - буде юридичні, правові компоненти і 40 – агітаційні», - пояснив позицію ГМ О.Левченко.

Він сказав, що також важливим аспектом є скорочення термінів самого виборчого процесу та зміни до Закону про місцеві вибори за два тижні до початку перегонів. «Крім того, спостерігається зниження політичної активності та апатія виборців до політичних процесів в країні», - зазначив О.Левченко.

Він також повідомив, що «Опора» планує протягом наступних півроку проводити верифікацію обіцянок позицій, тобто повідомлятиме громадськості, що на справді здійснено із обіцяного під час виборчої кампанії. «Звичайно було б приємно, як би обіцянки, які зараз звучать, то вини б дійсно були реалізовані», - висловив своє побажання член Правління ГМ «Опора».

 

ВИННИЦА.info


0
0