5 квіт. 2016 18:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

77

0

«Опозиційний блок» підготував 10 кроків, які зупинять кризу

«Опозиційний блок» підготував 10 кроків, які зупинять кризу

 Опозиційний блок підготував програму, що складається з 10 кроків по виходу України з кризи


«Опозиційний блок» підготував 10 кроків, які зупинять кризу

Опозиційний блок підготував програму, що складається з 10 кроків по виходу України з кризи. Вони стосуються сфер, що потребують термінового рішення. В першу чергу, це - відновлення миру в країні, підвищення зарплат і пенсій, скасування пенсійної реформи, стимулювання розвитку економіки та децентралізація. Про це заявив народний депутат від Опозиційного блоку Сергій Льовочкін.

«Україна потребує програми відродження. Період правління дилетантів і комівояжерів йде до завершення. На зміну їм повинні прийти професіонали, потрібен план, який дасть результат. Опозиційний блок підготував цей план - 10 кроків по виходу з кризи. Його основна ідея: розвиток економіки і поліпшення життя людей стає національною ідеєю. Результати такого підходу відчує кожен українець, причому вже в перші місяці дії нашої програми», - заявив Сергій Льовочкін.

За словами депутата, першим пунктом плану є відновлення миру в Україні. «Миру не можуть домогтися лише ті, хто не хоче його досягти. За наявності політичної волі він досяжний в стислі терміни. Потрібно послідовно реалізовувати Мінські угоди. Цього чекає від нас весь світ, і у виконанні такого плану ми отримаємо повну міжнародну підтримку», - пояснив він.

Сергій Льовочкін зазначив, що відновлення миру дасть Україні те, що не може дати нинішня влада. «Закінчення війни звільнить десятки мільярдів гривень, які будуть спрямовані на підвищення зарплат і пенсій, розвиток регіонів, реалізацію інфраструктурних проектів. Уже зараз в парламенті знаходиться законопроект Опозиційного блоку, який дозволяє забезпечити підвищення доходів українців на 42% за рахунок реального макроекономічного прогнозу. А після закінчення війни відновлення життєвого рівня громадян буде ще більш значним», - сказав політик.

«Зростання життєвого рівня українців, реінтеграція Донбасу і програма його відновлення дадуть поштовх українській економіці. Створення миру і стабільності зробить Україну привабливою для іноземних інвестицій. Прагматична політика дозволить відновити втрачені за останні два роки ринки експорту. Все це виведе нашу країну на траєкторію сталого розвитку», - упевнений Сергій Льовочкін.

Також, за його словами, додатковий поштовх дадуть пропоновані Опозиційним блоком кроки щодо внутрішньої модернізації країни. Зокрема, мова йде про збереження ПДФО на рівні 15%, зниження податку на прибуток з 18 до 15% і відновленні спеціального режиму оподаткування для сільгоспвиробників.

Окремим пунктом внутрішньої модернізації є реальна децентралізація, яка передасть на місця всі повноваження в економічній та гуманітарній сфері. При цьому повноваження будуть підкріплені необхідними фінансами. Так, до місцевих бюджетів повинні надходити 100% зборів від ПДФО і 50% від податку на прибуток.

Зниження податків стане ще одним стимулом для відродження бізнесу, а реальна децентралізація зробить регіони зацікавленими у розвитку економіки. Опозиційний блок впевнений в тому, що ці кроки будуть успішними. Тому в програмі закладені такі пункти, як скасування так званої «пенсійної реформи», суть якої в підвищенні страхового стажу та оподаткуванні працюючих пенсіонерів, і мораторій на зростання комунальних тарифів. Ми впевнені в тому, що зростання економіки дасть необхідні кошти на ці соціальні заходи. А стабільний розвиток країни дасть можливість більше ніколи не повертатися до політики нескінченного затягування поясів».

Окремим завданням Опозиційний блок бачить ухвалення нової Конституції, основними новаціями якої стануть велика демократизація країни, глибока децентралізація влади на користь всіх без винятку її регіонів, судова реформа і ефективна система управління державою - резюмував Сергій Льовочкін.

Інтерфакс