1 верес. 2020 16:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

88

0

Організатору фінансової піраміди та його співучасникам, які мали офіси на Вінниччині та ще в двох областях, оголосили підозру

Організатору фінансової піраміди та його співучасникам, які мали офіси на Вінниччині та ще в двох областях, оголосили підозру

За даними слідства, до організації фінансової піраміди були причетні понад 20 осіб та задіяні більше 100 підконтрольних юридичних осіб.


Організатору фінансової піраміди та його співучасникам, які мали офіси на Вінниччині та ще в двох областях, оголосили підозру


Організатору фінансової піраміди та його співучасникам, чиї офіси нещодавно обшукували спецпризначенці СБУ у Вінницькій та ще двох областях, оголосили підозру. Відомо, що за час функціонування схеми організатори з метою легалізації коштів придбали один з островів Дніпровського каскаду з об’єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків, вартістю понад 100 тис доларів США кожний, коштовності, інше рухоме та нерухоме майно, орієнтовною вартістю понад 250 млн доларів США. До організації фінансової піраміди були причетні понад 20 осіб та задіяні більше 100 підконтрольних юридичних осіб.

Про це йдеться на сайті Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, учасники злочинної схеми збирали грошові кошти в громадян, у тому числі з використанням банківських рахунків благодійної організації, з метою нібито інвестування в нефінансову установу для отримання надвідсотків. В подальшому вони заволодівали цими коштами у шахрайський спосіб.

Діяльність проекту тривалий час супроводжувалася потужною рекламною кампанією для залучення якомога більшої кількості громадян із найменш соціально захищених прошарків суспільства, без досвіду інвестування та з низьким рівнем фінансової грамотності.

За результатами проведених 48 обшуків в Київській, Вінницькій областях та в м. Одеса, вилучено комп’ютерну та мобільну техніку, подарункові сертифікати, документи щодо діяльності проекту, а також інші предмети та речі, які мають доказове значення.

Припинено протиправну діяльність організованої групи прокурорами спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України та працівниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Зловмисникам інкримінують порушення за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 222, ч. 3 ст. 209 КК України.

Раніше ми писали, що на Вінниччині спецпризначенці СБУ заблокували діяльність фінансової піраміди. Судячи з фото, опублікованих СБУ та інформацію про фінансову піраміду, швидше за все, йдеться про бізнес-проект B2B Jewelry.

Вінниця.info, ілюстративне фото– СБУ