1 черв. 2022 09:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Економіка
0

190

0

Ощадбанк гарантує збереження та примноження заощаджень українців

Ощадбанк гарантує збереження та примноження заощаджень українців

Ощад продовжує працювати, щоб зберегти кошти клієнтів та надає банківські послуги в режимі 24/7


Ощадбанк гарантує збереження та примноження заощаджень українців

Не зважаючи на воєнний стан в країні, Ощад продовжує працювати, щоб зберегти кошти клієнтів та надає банківські послуги в режимі 24/7. Працює 82% мережі Ощадбанку - це 1176 установ, які продовжують обслуговувати українців там, де дозволяє безпекова ситуація.

Ощадбанк гарантує збереження та примноження заощаджень українців

Голова правління Ощадбанку Сергій Наумов зазначає, що запорукою довіри українців до банків під час війни є стабільна робота банківської системи:

«На власні очі люди бачать, що поза територією активних воєнних дій двері відділень Ощадбанку відчинені для клієнтів, банкомати поповнюються готівкою, картки працюють, функціонують мобільні банківські додатки. Це додає впевненості у стабільності фінансового інституту. Безперервність роботи досягається відданою працею тисяч працівників Ощадбанку, яка часом межує з героїзмом».

Ощадбанк гарантує збереження та примноження заощаджень українців - фото 2

Свідченням збереження довіри до банку під час війни є те, що залишки коштів фізичних осіб на рахунках Ощаду протягом війни зросли більш ніж на 15 млрд грн.

Заощадження під захистом

Ощадбанк вступив до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. На період воєнного стану та ще три місяці після його відміни всі внески громадян на 100% гарантовані державою. Депозити громадян в Ощадбанку, як і в інших банках України, після завершення періоду повної гарантії будуть гарантуватись Фондом гарантування вкладів у сумі до 600 тис. грн. Суму максимальної компенсації нещодавно збільшено втричі і її розмір перевищує розмір внесків переважної кількості банківських вкладників.

Ощадбанк гарантує збереження та примноження заощаджень українців - фото 3

Альтернативою депозитам є військові облігації

Купуючи військові облігації, клієнти не лише отримують дохід у вигляді відсотків, а й забезпечують потреби Збройних сил України, адже облігації є цільовими й кошти від їх розміщення спрямовуються виключно на фінансування армії та інші потреби країни в умовах воєнного стану.

Придбати військові ОВДП можна через Ощадбанк. Він є первинним дилером на ринку державних цінних паперів України і відповідно має можливість придбання військових облігацій безпосередньо на аукціонах міністерства фінансів. Клієнти Ощадбанку інвестували у військові облігації 470 млн грн в гривневому еквіваленті.

Допомога клієнтам Ощадбанку під час війни

Для роздрібних клієнтів та представників мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанк запроваджував кредитні канікули, пролонгував картки, знижуав або взагалі обнуляв тарифи. Банк не припиняє кредитування своїх клієнтів - підприємців малого і середнього бізнесу. У фокусі, як і раніше, сільське господарство, адже його нормальне функціонування пов’язано з продовольчою безпекою країни.

Підтримка Збройних сил України

Ощадбанк перерахував 100 млн грн на допомогу ЗСУ та усіляко допомагає клієнтам фінансово підтримувати українську армію. Платежі на рахунок допомоги українському війську, відкритий в НБУ, здійснюються в Ощадбанку без комісій. У додатках «Ощад 24/7» та «Мобільний Ощад» відкрито сервіс для благодійних внесків на потреби української армії.

З початку війни Ощадбанк відкрив понад 210 рахунків благодійним організаціям. За цей час фізичні та юридичні особи перерахували через банк на підтримку Збройних Сил України та на благодійність 5 млрд грн.


ЛІЦЕНЗІЯ НБУ НОМЕР 148 ВІД 05.10.2011 Р