28 берез. 2019 13:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

58

0

Оштрафували відомий магазин техніки у центрі Вінниці

Оштрафували відомий магазин техніки у центрі Вінниці

Оштрафували відомий магазин техніки у центрі Вінниці


Оштрафували відомий магазин техніки у центрі Вінниці

У Вінниці оштрафували магазин техніки «Цитрус», що знаходиться у центрі міста, за наявність немаркованих товарів. За порушення застосовано штраф в загальній сумі 10200 гривень.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

«Спеціалістами відділу ринкового нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області в листопаді 2018 року було проведено планову перевірку характеристик продукції, електронного та електричного обладнання ФОП Попович Н.І., що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 24, ТЦ «Sky Park», магазин «Цитрус».

У ході проведення планової перевірки, було встановлено низку порушень вимог законодавства України про державний ринковий нагляд. Виявлено чайник, настільний світильник та два подовжувача без належного маркування. На усіх приладах був відсутній знак відповідності; декларація про відповідність; відомості про виробника та імпортера, їх контактна інформація; інструкція з використання виконана китайською мовою, що є порушенням Постанови Кабміну України «Про затвердження Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання» та ЗУ «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», – повідомляє управління Держпродспоживслужби

За вищезазначені порушення до суб’єкта господарювання застосовано штрафну санкцію у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що дорівнює в загальній сумі 10 200 грн. 00 коп.

«ФОП Попович Н.І. звернулась до Одеського окружного адміністративного суду з позовом про скасування постанови про накладення штрафних санкцій та визнання дій посадових осіб державного ринкового нагляду протиправними. Одеський окружний адміністративний суд своїм Рішенням від 15 березня 2019 року (справа №420/6770/18) в задоволенні позовних вимог ФОП Попович Н.І. відмовив повністю та залишив в законній силі постанову Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області», – повідомляє управління Держпродспоживслужби.

Вінниця.info