1 черв. 2021 10:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

110

0

Основні тонкощі сезонної зміни автомобільних шин

Основні тонкощі сезонної зміни автомобільних шин

Інтернет-магазин «Асканія Шина»


Основні тонкощі сезонної зміни автомобільних шин

З наближенням заморозків кожен власник авто стикається з необхідністю підготовки машини до зимової експлуатації. В першу чергу слід перевірити якість та справність роботи кожної системи та вузла і при необхідності виконати ремонт або замінити зношені деталі на нові. Але не менш важливо заздалегідь подбати про зміну комплекту гуми для літа на зимові шини.

Якщо після минулої зими покришки вже повністю зносилися, виникає необхідність додаткових витрат. Якщо ви хочете економно «перевзути» свою машину, запрошуємо відвідати інтернет-магазин «Асканія Шина». В каталозі на сайті https://ascania-shina.com/ua/shiny представлена якісна автомобільна гума, ціна якої вважається найбільш вигідною на українському ринку. До того ж магазин пропонує клієнтам швидку та недорогу доставку шинної продукції до будь-якого міста країни.

Основні тонкощі сезонної зміни автомобільних шин

Слушна нагода для переходу на зимові шини

Деякі автовласники максимально відтягують момент заміни покришок, щоб мінімізувати ступінь зносу зимових шин. Але насправді така економія вельми сумнівна. Експерти рекомендують автомобілістам не чекати перших снігових заметів, а завчасно міняти автогуму. В такому випадку раптова ожеледь не застане зненацька і не призведе до виникнення небезпечних ситуацій на дорогах.

На думку фахівців, ставити зимовий комплект гуми потрібно приблизно за тиждень до передбачуваних похолодань. Так, якщо протягом декількох днів температура повітря вночі опускається нижче +7 °С, то потрібно вже «перевзувати» свою машину. Це пов'язано з тим, що при температурі нижче 5–7 градусів з позначкою «+» шини для літа вже не можуть забезпечити достатньо якісне зчеплення з дорогою через зниження еластичності.

У виробництві зимових покришок використовуються гумові суміші з підвищеним вмістом полімерних добавок (силіка) та каучуку. Завдяки такому складу шини залишаються еластичними та більш ефективно показують себе при низькій температурі, забезпечуючи міцне зчеплення з асфальтованими покриттями.

Основні тонкощі сезонної зміни автомобільних шин  - фото 2

Особливості зберігання шин

Щоб збільшити термін служби зимових та літніх покришок, потрібно дотримуватися правил та рекомендацій по їх зберіганню. Так, взимку слід тримати гуму в опалювальному приміщенні, а влітку — в прохолодному місці. Важливим є і спосіб розміщення:

  • Якщо покришки зберігаються без дисків, то слід ставити їх у вертикальному положенні, щоб за кілька місяців їх геометрія не порушилася. Також рекомендується іноді прокручувати шини, змінюючи їх положення.
  • Якщо гума зберігається «одягненою» на диски, то необхідно тримати їх стопкою у горизонтальному положенні, ставлячи один на інший. При цьому бажано трохи приспустити колеса, знизивши внутрішній тиск приблизно на 50% — це зменшить ймовірність розриву через температурні перепади.

Нюанси шиномонтажу

Щоб заощадити, багато автовласників вирішують «перевзути» машину самостійно, але фахівці рекомендують краще звертатися до шиномонтажних майстрів або станції техобслуговування. При зміні літніх шин на зимові професійні працівники перевірять стан покришок на наявність дефектів, герметичність ніпелів, геометрію дисків, а також виконають сход-розвал, що неможливо зробити самому в «гаражних» умовах.