30 квіт. 2020 16:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

446

0

Основними каналами передачі показників у «Вінницяобленерго» стали чат-боти в Telegram та Viber

Основними каналами передачі показників у «Вінницяобленерго» стали чат-боти в Telegram та Viber

АТ «Вінницяобленерго» вдосконалило свої сервіси.


Основними каналами передачі показників у «Вінницяобленерго» стали чат-боти в Telegram та Viber

Карантин змусив усіх інакшим поглядом подивитись навколо. Побачили те, що не помічали, зробили те, на що бракувало часу, а головне – почали цінувати комфорт. Уже не уявляємо життя без смартфону. Хтось онлайн робить уроки, хтось по відеозв’язку бачить батьків і внуків, хтось дивиться серіали… Все це ми маємо й користуємось завдяки електроенергії. Без неї сучасне життя не уявити. Але за неї теж треба платити.

АТ «Вінницяобленерго» вдосконалило свої сервіси. Зважаючи на існуючу епідеміологічну ситуацію та максимально враховуючі пропозиції вінничан, компанія оновила систему передачі показників лічильників.

Про це повідомляє прес-служба «Вінницяобленерго».

«Віднині основними каналами передачі показників за спожиту електроенергію стануть чат-боти в найпопулярніших месенджерах Viber (viber://pa?chatURI=patvoe) та Telegram (http://t.me/pat_voe_bot) - пояснює генеральний директор АТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук. – Насамперед – це зручно. Понад 50 000 вінничан уже користуються цими додатками, але тепер ми їх зробили ще простішими у використанні».

Як стати мобільним користувачем АТ «Вінницяобленерго»?

Для реєстрації в чатах достатньо обрати найзручніший з них,ввести номер мобільного телефону (одноразово) та наприкінці кожного місяця передавати актуальні показники лічильника. Слід пам’ятати, що для коректного нарахування оплати за використану електроенергію необхідно подавати показники лічильників протягом п’яти діб - два останніх дні розрахункового місяця та перші три дні наступного.

Як зауважують самі енергетики, фотофіксація показників допоможе уникнути плутанини з рахунками, що виставляє ТОВ «ЕНЕРА», а дистанційність їх передачі зменшить ризики зараження інфекційними захворюваннями.

Додатковою перевагою для користувачів чат-ботів стане можливість отримувати завчасну інформацію щодо планових відключень електроенергії, а також повідомлення щодо причин та термінів усунення аварійних знеструмлень.

Окрім цього АТ «Вінницяобленерго» запроваджує систему із матеріального заохочення найсумлінніших користувачів своїх онлайн-сервісів.

Цінуймо час та будьмо відповідальними за здоров’я своє та інших!

Бережіть себе! Нехай життя було світлішим!

Нагадаємо, що у «Вінницяобленерго» змінили терміни подачі показників лічильника.