15 лип. 2021 09:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

132

0

Особливості механічних інвалідних колясок

Особливості механічних інвалідних колясок

Яку інвалідну коляску вибрати?


Людині з обмеженими фізичними здібностями вкрай важливо забезпечити комфортне пересування. Інвалідний візок є надзвичайно важливим обладнанням для людей, які втратили фізичну форму в результаті хвороби або нещасного випадку. Сьогодні на ринку представлено безліч типів інвалідних колясок. Як правильно вибрати інвалідну коляску і якими особливостями вони володіють?

Особливості механічних інвалідних колясок

Інвалідні коляски бувають двох основних типів: електричні і механічні (з ручним керуванням). Якщо користувач достатньо пристосований, щоб для пересування використовувати силу своїх рук - йому безумовно слід вибрати інвалідну коляску з ручним керуванням. Це допоможе підтримувати правильну фізичну форму верхньої частини тіла. Ефективність рук надзвичайно важлива в процесі реабілітації. Якщо стан пацієнта не дозволяє йому управляти інвалідним візком своїми руками, то варто задуматися про покупку електроколяски. Коляски інвалідні з електроприводом дорожче механічних, однак вони суттєво полегшують життя інваліда. Друга проблема може полягати в розмірі електроколяски. Такі моделі габаритніше ручних, що може викликати деякі труднощі при їх використанні.

Яку інвалідну коляску вибрати?

Коляска повинна бути адаптована до вашого образа життя. Якщо ви активна людина, вам слід подумати про покупку легкої коляски. Вона відрізняється хорошою маневреністю, а її невеликі розміри полегшують транспортування. Якщо ви обмежені в засобах або вам просто не потрібно дуже сучасне обладнання, рекомендуємо вибрати класичну алюмінієву коляску. Вона легше сталі, але по міцності анітрохи не поступається. Основні параметри, на які потрібно звертати увагу при виборі - це:

  1. Ширина і глибина сидіння. Враховуйте, що в холодну пору року, коли доводиться надягати верхній одяг, тіло займає більше простору, тому коляска повинна бути трохи ширше.
  2. Висота опор. Повинна бути не надто висока, особливо в моделях активного типу. Це полегшує управління коляскою.
  3. Вага та матеріали конструкції. При виборі реабілітаційного обладнання важливо враховувати матеріали, з яких воно виготовлено. Найчастіше зустрічаються моделі зі сталі та алюмінію. Сталеві інвалідні коляски призначені для пацієнтів з підвищеною або надлишковою масою тіла. Полегшені конструкції з алюмінію універсальні і підійдуть всім користувачам, маса тіла яких знаходиться в межах норми.

Ручна, електрична або активна інвалідна коляска - кожна з них має безліч переваг, але не факт, що вони підійдуть саме вам. Важливо враховувати особливості свого способу життя, а також пріоритетні очікування від інвалідного візка. Багато виробників пропонують коляски, які можна адаптувати під кожного користувача індивідуально - крім ширини і глибини сидіння ви можете налаштувати інші параметри і аксесуари, які спростять вам використання коляски. Правильно підібрана інвалідна коляска - шанс на активне життя, незважаючи на інвалідність.

Де купити інвалідну коляску?

При виборі коляски, незалежно від її типу, найкраще проконсультуватися з фахівцями. Продавці-консультанти спеціалізованого ортопедичного салону Ортомедіка допоможуть вам правильно вибрати і купити інвалідну коляску, з урахуванням всіх необхідних критеріїв і вашого бюджету.

Великий асортимент інвалідних колясок та іншого корисного обладнання для людей з обмеженими фізичними здібностями представлено в мережі магазинів Ортомедіка. Це професійні магазини, які спеціалізуються на медичних товарах, ортопедичних виробах і обладнанні для реабілітації.