15 лип. 2016 14:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

38

0

Освіта та медицина Вінниччини отримають більше грошей з бюджету області

Освіта та медицина Вінниччини отримають більше грошей з бюджету області

 Депутати проголосували за збільшення видатків на ключові галузі


Освіта та медицина Вінниччини отримають більше грошей з бюджету області

 Під час сесії Обласної ради депутати погодили збільшення видатків з бюджету на охорону здоровя, освіту та соціальний захист. До переліку додаткового фінансування зі спеціального фонду обласного бюджету увійшли об’єкти, які найбільше, за оцінками обласної адміністрації, потребують матеріальної підтримки.   

На 1 млн.267 тис. грн. збільшать видатки загального та бюджету розвитку спецфонду на фінансування дитячих будинків та інтернатів для дітей з вадами у фізичному та розумовому розвитку. Видатки на фінансування ПТУ – зменшать на 4 млн 925 тис. грн. так як на ці заклади освіти надійшла дотація у місцеві бюджети з державного бюджету.

З обласного бюджету додатково 11 млн. 874 тис. грн отримають заклади охорони здоровя Вінниччини. Ці кошти спрямують на лікарні, санаторії, станції переливання крові та центри швидкої допомоги.

Обласна рада погодилася збільшити видатки зі спеціального фонду бюджету області на розвиток фізкультури і спорту. Сума становить 3 млн.120 тис. грн. Гроші підуть на проведення тренувальних зборів та змагань олімпійських та неолімпійських видів спорту, утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл, підготовку спортсменів вищих категорій та підтримку спортивних споруд, які належать громадським організаціям спортивної спрямованості.

З обласного бюджету додатково профінансують виплати на допомогу родинам загиблих в АТО та воїнам. Відповідно, сім’ї загиблих отримають по 30 тисяч гривень від Вінницької обласної адміністрації, поранені – по 10 тисяч гривень. На це піде 1 млн. грн.

Загалом за пів року Вінницька область зекономила у першому півріччі майже 40 млн.грн. 

Освіта та медицина Вінниччини отримають більше грошей з бюджету області

Освіта та медицина Вінниччини отримають більше грошей з бюджету області - фото 2

Освіта та медицина Вінниччини отримають більше грошей з бюджету області - фото 3

Вінниця.інфо