13 берез. 2023 10:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

298

0

Освітянам Вінниччини передали 2428 хромбуків

Освітянам Вінниччини передали 2428 хромбуків

Ірина Борзова: В умовах війни в організації якісного освітнього процесу одним із головних питань є належне технічне забезпечення вчителів


Освітянам Вінниччини передали 2428 хромбуків

У нинішніх непростих умовах одним із надзвичайно важливих завдань держави є забезпечення безперебійного процесу навчання дітей. Влада докладає зусиль, щоб освіта була якісна, але при цьому максимально дотримувалися заходи безпеки, адже країна-агресор не припиняє ракетні обстріли наших міст і сіл, намагається залишити нас без елементарних благ.

Щоб реалізувати право дітей на освіту в умовах війни, важливим питанням є забезпечення освітян технічними засобами для організації якісного навчального процесу як очно, так і дистанційно. Під час робочої поїздки на Вінниччину міністр освіти і науки Сергій Шкарлет передав для більш як пів тисячі навчальних закладів області. Загалом освітяни регіону цьогоріч отримали понад 2400 пристроїв.

«Вдячний партнерам з розвитку за технічну підтримку освітян та здобувачів освіти, зокрема компанії «Google» та Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО. Такими важливими та спільними кроками ми задовольняємо потреби у навчанні», - сказав Сергій Шкарлет.

Освітянам Вінниччини передали 2428 хромбуків

«Це вже друга партія необхідних електронних девайсів. Минулого року було передано 2327 ноутбуків у заклади освіти Вінницької області. Розподіл усіх пристроїв здійснено пропорційно до поданих громадами потреб», - повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Освітянам Вінниччини передали 2428 хромбуків - фото 2

Народний депутат України, голова Вінницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Ірина Борзова наголосила, що робота вчителів надважлива, а навчати дітей у нинішніх умовах – це справжній подвиг. Крім того, саме освітяни взяли на себе частину важливого завдання з допомоги переселенцям.

Освітянам Вінниччини передали 2428 хромбуків - фото 3

«У перші дні російського повномасштабного вторгнення освітні заклади в Україні взяли на себе непросту місію підтримки переселенців. Я пам’ятаю, як освітяни робили усе, щоб допомогти, зігріти, нагодувати українців, які рятувалися від ворожих обстрілів. Сьогодні наші вчителі реалізують різні проєкти для допомоги військовим, наближаючи перемогу України. І в цій ситуації надзвичайно важливо приділяти нашим педагогам увагу, забезпечувати комфортні умови роботи, що й робить наше профільне Міністерство», - підсумувала народний депутат.

Ірина Борзова дякує педагогам за їх роботу.

Освітянам Вінниччини передали 2428 хромбуків - фото 4

Освітянам Вінниччини передали 2428 хромбуків - фото 5

Освітянам Вінниччини передали 2428 хромбуків - фото 6

Освітянам Вінниччини передали 2428 хромбуків - фото 7

Освітянам Вінниччини передали 2428 хромбуків - фото 8

Освітянам Вінниччини передали 2428 хромбуків - фото 9

Освітянам Вінниччини передали 2428 хромбуків - фото 10