20 трав. 2021 13:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

135

0

Оцінка президентів України: найбільше довіряють Зеленському, найкращим вважають Кучму

Оцінка президентів України: найбільше довіряють Зеленському, найкращим вважають Кучму

Рейтинг президентів


Оцінка президентів України: найбільше довіряють Зеленському, найкращим вважають Кучму

Два роки тому 20 травня відбулась інавгурація Президента України, Володимир Зеленський склав присягу. Сьогодні соціологічна група «Рейтинг» опублікувала результати дослідження «Два роки Президента Зеленського: оцінки громадян». Серед політиків, які займали посаду Президента України, найвищий рейтинг довіри до чинного Глави держави.

Володимиру Зеленському довіряють – 46%, не довіряють – 51%. Л. Кучмі довіряють 36%, не довіряють – 58%. Л. Кравчуку довіряють 36%, не довіряють – 53%. В. Ющенку довіряють 29%, не довіряють – 66%. П. Порошенку довіряють – 24%, не довіряють – 75%. В. Януковичу довіряють 15%, не довіряють – 82%. У порівнянні балансу довіри/недовіри на другому році президенства ситуація у В. Зеленського помітно відрізняється у кращий бік, аніж у двох його попередників П. Порошенка та В. Януковича.

Оцінка президентів України: найбільше довіряють Зеленському, найкращим вважають Кучму

Якби найближчим часом відбулися вибори Президента, то 30,2% проголосували б за В. Зеленського (серед тих, хто голосуватиме та визначився з вибором). 12,8% підтримали б П. Порошенка, 11,9% - Ю. Бойка, 11,1% - Ю. Тимошенко, 7,6% - І.Смешка, 5,1% – Є. Мураєва. Підтримка інших кандидатів нижче 5%.

Оцінка президентів України: найбільше довіряють Зеленському, найкращим вважають Кучму  - фото 2

Загалом, серед усіх президентів незалежної України, як і минулого року, вважають найкращим Л. Кучму (23%). 18% відповіли, що найкращим Президентом є В. Зеленський, 14% вважають, що найкращим був П. Порошенко, 13% вважають, що найкращим був В. Янкукович, 12% - Л. Кравчук та лише 7% - В. Ющенко. Водночас, 9% відповіли, що жоден з них не був найкращим, ще 5% - не змогли відповісти.

Оцінка президентів України: найбільше довіряють Зеленському, найкращим вважають Кучму  - фото 3

Оцінка президентів України: найбільше довіряють Зеленському, найкращим вважають Кучму  - фото 4

Чверть опитаних оцінюють другий рік правління Президента Зеленського на відмінно або добре, 34% – задовільно, 42% – незадовільно або жахливо. Відносно краще оцінюють другий рік каденції чинного Глави держави мешканці Заходу та Центру, молодь, виборці В. Зеленського.

Відносно кращі оцінки отримали такі сфери програми «Держава в смартфоні», «Велике будівництво», звільнення полонених і заручників, зміцнення обороноздатності, міжнародна політика та об’єднання країни.

Середні оцінки отримали боротьба з коронавірусом, реформування освіти, оновлення кадрів у органах влади, припинення вогню на Донбасі та соціальний захист населення.

Найгірше опитані оцінили реформування медицини, економічний розвиток, земельну реформу, зменшення впливу олігархів на політику та боротьбу із корупцією.

Довідка.

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Терміни проведення: 16-18 травня 2021 року

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info