19 лип. 2019 09:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

172

0

Озеленення та активна зона: майбутня реконструкція площі Перемоги

Озеленення та активна зона: майбутня реконструкція площі Перемоги

Вінницькі архітектори розповіли, якою має бути площа Перемоги після реконструкції


Озеленення та активна зона: майбутня реконструкція площі Перемоги

Вінницькі архітектори розповіли, якою має бути площа Перемоги після реконструкції. Між будинками Офіцерів та Побуту буде чітко окреслене коло площі, а всередині – невеликий затишний зелений острівець. Біля доріжок висадять каштани та клени, а на острівці висадять «дикі» рослини.

Про це у «Фейсбук» повідомляє Студія ландшафтної архітектури «Kotsiuba».

«Весь майдан Перемоги включно з територіями за перехрестям об’єднуємо цілісним мостінням. Між будинками Офіцерів та Побуту буде чітко окреслене коло площі, а всередині неї — невеликий затишний зелений острів. На площу запускаємо дві рушійні сили: озеленення та активну зону.

В принципах озеленення також дотримуємося концепції об’єднання. Всі дороги, у нашому випадку дерева, ведуть до площі. Демонтуємо огорожу з обох боків від Будинку офіцерів і «випускаємо» каштани з внутрішнього двору на площу. Клени з вул. Замостянської направляємо до території проектування і туди ж продовжуємо липи з вул. Винниченка.

Озеленення та активна зона: майбутня реконструкція площі Перемоги

На острівці висаджуємо більш «дикі» рослини, щоби мешканці могли взаємодіяти зі справжньою природою прямо посеред міста. Такі ж рослини садимо на площі зі сторони перехрестя. Вони будуть забирати частину шуму від дороги, додадуть затінку та зроблять вид з бульвару Коцюбинського на фасад Будинку Офіцерів більш цікавим.

На території щодня проходить близько 20 тис. людей, тож газон швидко стоптується. Задля стійкості рослин частково піднімаємо зелені зони біля місць активного транзиту», – йдеться в дописі.

Озеленення та активна зона: майбутня реконструкція площі Перемоги  - фото 2

Нагадаємо, 1 квітня виконком Вінницької міської ради прийняв рішення провести національний архітектурний конкурс «Публічний простір між будинком офіцерів та будинком побуту Ювілейний», щоб через конкурс обрати проект для реконструкції зазначеної території.

Також проводили закритий національний архітектурний конкурс «Публічний простір між будинком офіцерів та будинком побуту Ювілейний». Конкурс проходив з 24 квітня по 1 липня 2019 року і відбувався у два тури.

Озеленення та активна зона: майбутня реконструкція площі Перемоги  - фото 3

Вінниця.info