8 груд. 2021 15:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

123

0

Ожеледиця у Вінниці: до лікарів звернулися більше півсотні травмованих

Ожеледиця у Вінниці: до лікарів звернулися більше півсотні травмованих

До лікарень госпіталізували сімох травмованих


Ожеледиця у Вінниці: до лікарів звернулися більше півсотні травмованих

8 грудня у Вінниці, станом на обід, до травмпункту із забиттями, розтягненнями, вивихами та переломами звернулися 62 вінничан. До лікарень госпіталізували сімох травмованих.

Про це повідомили у Департаменті охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА.

Від самого ранку в посиленому режимі працює Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, а саме травматологічне відділення. У зв’язку з ожеледицею до лікарні звертаються пацієнти з різними видами травм – забої, розтягнення, вивихи, переломи.

«Сьогодні у нас значно більше пацієнтів ніж зазвичай. З восьмої години ранку і до обіду до нас звернулися за медичною допомогою 62 пацієнти. Сім з яких ми госпіталізували», - відзначив медичний директор міської клінічної лікарні ШМД Богдан Трохименко.

Людей просять бути обережними і нагадують:

● Якщо на вулиці суцільний лід, ходити краще неспішно, дрібними кроками, коліна трохи зігнути, наступати на всю підошву.

● Шукайте ділянки без льоду, на яких можна перепочити та вільно пройти декілька кроків.

● Якщо стає зрозумілим, що падіння все ж почалося, краще встигнути присісти. Так можна відновити рівновагу або ж зменшити можливі наслідки падіння.

● Не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів, тому краще одягніть теплі рукавиці.

● Якщо ви впали і через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, утворилися пухлини – терміново зверніться до лікаря, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.

Від опівночі та до 11:20 ранку 8 грудня, у Вінниці трапилося дев’ять дорожньо-транспортних пригод. Нагадаємо, напередодні попереджали про ускладнення погодних умов. Через дощ та мороз на дорогах утворилася ожеледиця.

Про ситуацію на дорогах Вінниччини – дивіться і читайте ТУТ.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info