29 листоп. 2021 14:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

57

0

П’яному водію загрожує 4 роки ув’язнення за пропозицію хабаря поліцейським

П’яному водію загрожує 4 роки ув’язнення за пропозицію хабаря поліцейським

Правопорушник намагався "домовитись" з працівниками поліції


П’яному водію загрожує 4 роки ув’язнення за пропозицію хабаря поліцейським

Водію іномарки, який 28 листопада, намагався дати хабар поліцейським, у розмірі 1000 гривень, загрожує кримінальна відповідальність. Це окрім адміністративної відповідальності за порушення ПДР та керування в стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області

Нагадаємо, 28 листопада у Хмільницькому районі за порушення Правил дорожнього руху поліцейські зупинили водія іномарки, який знаходився в стані алкогольного сп’яніння. Щоб уникнути відповідальності правопорушник намагався домовитись з працівниками поліції, запропонувавши їм грошові кошти. Слідством розпочато кримінальне провадження.

Поліцейські патрульної поліціїзупинили 68 – річного мешканця району близько 12:20 години у селі Війтівці, на вулиці Гагаріна. Під час спілкування з кермувальником інспектори запідозрили, що він знаходиться в стані алкогольного сп’яніння та запропонували йому пройти освідування за допомогою «Драгера». Він відмовився. Також правопорушник проігнорував вимогу поліцейських пред’явити документи на керування транспортним засобом.

Під час складання адміністративних протоколів за ст.126 (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами), ст. 122 – 2 (невиконання водіями вимог про зупинку), ч.2 ст. 122 (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) таст. 130 (керування автомобілем у стані сп'яніння) КУпАП водій запропонував працівникам поліції1000 гривень неправомірної вигоди, аби уникнути відповідальності.

Поліцейські кілька разів попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за подібні пропозиції, але він продовжував наполягати.

Для подальшого документування злочину інспектори викликали слідчо-оперативну групу поліції.

Тепер окрім адміністративної відповідальності, правопорушнику доведеться нести ікримінальну.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення передбачено до 4 років позбавлення волі.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info