7 трав. 2020 14:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

86

0

Паперова звітність має зникнути: українські школи перейдуть на електронні щоденники

Паперова звітність має зникнути: українські школи перейдуть на електронні щоденники

Українські школи перейдуть на електронні щоденники


Паперова звітність має зникнути: українські школи перейдуть на електронні щоденники

Українські школи зобов’яжуть перейти на електронну систему з даними про уроки, успішність та відвідування дітей. Ця система матиме рідні рівні доступу – для батьків окремий доступ, для вчителів і учнів – окремий, а от директор школи зможе дивитися за успішністю всіх.

Про це в інтерв'ю сайту Політичної партії «Слуга народу» заявив голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, – пише Освіта.ua.

За його словами, батьки у будь-який момент матимуть можливість подивитись на успіхи своєї дитини.

«Якщо є електронна подача документів до школи, є уроки в режимі онлайн, то чому б не зробити електронні щоденники? Паперова звітність як рудимент старої системи має зникнути і тим самим суттєво полегшити життя і вчителям, і дітям, а особливо батькам. Адже ви легко і в будь-який момент зможете подивитися успіхи вашої дитини і вчасно зреагувати, якщо їй потрібна допомога в навчанні», - зазначає Сергій Бабак.

Він наголосив, що це буде ціла система з даними про уроки, успішність та відвідування дітей. Але вона матиме різні рівні доступу.

«Тобто не буде такого, що кожен зайшов і все про всіх дізнався. Батьки дивляться за своєю дитиною, дитина дивиться за своїми успіхами та успіхами свого класу, вчитель – за класами, в яких він викладає, а от директор – це єдина людина, яка зможе дивитися за успішністю всіх. Бо це її безпосередній обов’язок», - сказав Бабак.

Раніше школи у Жмеринці, що на Вінниччині, вже запровадили подібну систему – електронні щоденники та журнали. Плaтформa, нa якій бaзується електронний щоденник, дозволяє стежити не тільки зa оцінкaми, a й отримувaти домaшні зaвдaння тa дізнaвaтись про поведінку у школі. При цьому доступ до особистої сторінки є лише в учнів, вчителів тa бaтьків. А журналі зaповнювaти можуть не тільки вчителі, aле й шкільні спеціaлісти, які зaймaються веденням електронних документів. Інновaцію вже оцінили педaгоги, кaжуть, що це зручно тa сучaсно.

Нагадаємо, В Україні розробили дистанційні уроки з біології для учнів 6-10 класів, де розповідатимуть про коронавірусну інфекцію COVID-19.

Вінниця.info